ČAK 50 OSOBA SINOĆ PREKRŠILO MERE IZOLACIJE – ČETVORO U PRITVORU, PODNETO 40 KRIVIČNIH PRIJAVA! Tužilaštvo ima pune ruke posla – rade 24 sata dnevno!

Sva srpska tužilaštva sinoć su imala pune ruke posla! Čak 50 osoba prekršilo je obaveznu samoizolaciju zbog koronavirusa, a protiv njih su preduzete zakonom predviđene mere.

Na teritoriji Beograda zbog nepoštovanja samoizolacije jednoj osobi je određen pritvor, dok su protiv 40 njih podnete krivične prijave.

U Kragujevcu tužilaštvo je reagovalo protiv tri osobe. Jednom licu je određen pritvor, drugom je odrežena zabrana napuštanja stana, dok je trećem određeno policijsko zadržavanje.

I u Novom Sadu bilo je posla za tužilaštvo, jer je pritvor određen za dve osobe, dok je za još dve predložena ista mera.

Što se tiče Niša, juče za krivično delo iz čl. 248. Krivičnog zakon postupano prema osobe, a jednoj od njih je izrečena mera zabrane napuštanja stana.

Direktor policije Vladimir Rebić kazao je danas da su do sada procesuirane 1.253 osobe zbog kršenja policijskog sata, i 678 građana zbog neprimenjivanja mere samoizolacije.

Rebić je rekao da su do sada procesuirane 303 osobe starije od 65 godina koje su prekršile meru neizlaska iz svojih domova.

Prema njegovim rečima, broj krivičnih prijava je smanjen “barem za četvrtinu” u odnosu na početak vanrednog stanja.

Leave a Reply