четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaINFOПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА

ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА

Председник Општине Пријепоље Драго Попадић честитао је данас полазак у школу свим ученицима првог разреда основних школа и пожелео пуно успеха у новој школској години свим ученицима основних и средњих школа, као и учитељима, наставницима и свим запосленима.

Том приликом су председник Општине Пријепоље Драго Попадић, заменик председника Општине Елвин Бањица и Марко Шљукић члан Општинског већа задужен за образовање посетили ОШ “Душан Томашевић Ћирко“ у Великој Жупи, издвојена одељења ОШ “Михајло Баковић“ Сељашница на Карошевинама и новоотворено издвојено одељење ОШ “Светозар Марковић“ Бродарево у Горњим Страњанима.

Председник Општине је директором Јеленом Ћубић посетио издвојено одељења ОШ “Михајло Баковић“ Сељашница на Карошевинама и том приликом поделио пригодне поклоне ученицима те школе. У овом издвојеном одељењу су уз помоћ локалне самоуправе у овој години извршени радови на адаптацији објекта који сада има много боље и квалитетније услове за рад ученика и запослених.

Општина је ове године обезбедила ранчеве за све ђаке прваке и издвојила по 11.800 динара за сваког од 292 ђака првака како би родитељима олакшала набавку уџбеника. Председник је истакао да локална самоуправа никад више није улагала у школско и предшколско образовање и да ће оно бити у фокусу рада ове извршне власти како би омогућили што боље,квалитетније и безбедније услове за све ђаке на територији општине Пријепоље.

Заменик пресдедника Општине Пријепоље Елвин Бањица је поздравио ђаке прваке у ОШ “Душан Томашевић Ћирко“ у Великој Жупи и званично им уручио нове ранчеве са новим директором ове Основне школе Санелом Камберовић. Као знак подршке, општинско руководство је овој школи донирало један лаптоп рачунар, који ће служити као додатна опрема за потребе наставног особља и ученика. У зони школе ће ускоро бити постављене лежеће платформе које ће утицати на већу безбедност деце а важно је напоменути да је ове школске године пут до ове школе у насељу Виницка осветљен новом расветом на коју се чекало деценијама.

Марко Шљукић члан Општинског већа задужен за образовање је присуствовао отварању издвојенеог одељења ОШ “Светозар Марковић“ Бродарево у Горњим Страњанима. Данас је мала Уна ђак првак после једне деценије уз помоћ локалне самоупрве и директора ОШ “Светозар Марковић“ Бродарево Амела Курбеговића отворила поново школу која има богату историју и традицију. Школа је отворена у другом објекту поред старе школе која више нема техничке услове за безбедно одвијање наставе. Том прилиликом члан Општинског већа је најавио нова улагања у адаптацију два објеката како би их уклопили у амбијент старе школе и оживели овај део овог подјадовничког села. Том приликом Уни су уручени ранац и поклони од локалне самоуправе а школа је добила и један лаптоп рачунар за потребе наставе.

Важно је напоменути да је готово све што је договорено на састанку Актива директора основних и средњих школа и представника локалне самоуправе, Полицијске управе Пријепоље, Центра за социјални рад, Предшколске установе „Миша Цвијовић“, средњих школа, Дома културе, ЈКП „Лим“ који је претходио, испоштовано и да су се стекли сви услови за успешну школску 2024/2025. годину.

Opština Prijepolje – Zvanična stranica

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR