уторак, октобар 22, 2024
NaslovnaINFO„Brzina ubica broj jedan na putu”: Za sedam dana procesuirano 30.000 vozača

„Brzina ubica broj jedan na putu”: Za sedam dana procesuirano 30.000 vozača

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije sprovelo je međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine u kojoj je za samo dva dana otkriveno više od 8.000 prekršaja, od čega je više od 1.400 bilo u zonama pešačkih prelaza. Akcija MUP-a trajala je od 5. avgusta, a završena je juče. Iz MUP-a su apelovali na sve vozače da poštuju propise i ograničenja brzine. 

I dok još sumiraju rezultate akcije kako bi se sagledao konačan broj, u MUP-u navode da je uspešno procesuirano čak oko 30.000 vozača koji su vozili nepropisnom brzinom, od čega je oko 4.000 tih prekršaja bilo u zoni pešačkih prelaza. 

„To nam je posebno predstavljalo značajni deo akcije, s obzirom na to da su pešaci zaista najranjivija kategorija. I ako nisu bezbedni u zonama pešačkih prelaza, ne možemo da računamo da će pešak biti bezbedan“, rekao je za Euronews Srbija potpukovnik Uprave saobraćajne policije Dejan Stević. 

Dnevno je tokom akcije bilo angažovano i do 1.000 policijskih službenika i svi su bili opremljeni radarskim uređajima i alkometrima.

Stević kaže da je otkriveno više od 750 vozača koji su vozili nepropisnom brzinom pod uticajem alkohola. 

On je naveo da je bilo i 77 vozača koji su dozvolili sebi da pod uticajem psihoaktivnih supstanci – narkotika ili nedozvoljenih lekova, sednu za volan i prekorače brzinu.

„I ovo je brojka samo u okviru akcije. Siguran sam da je mnogo veća na teritoriji Republike u prethodnom periodu“, dodaje Stević.

Prijepolje info/GZS

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR