уторак, април 30, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEUsvojen budžet Opštine Prijepolje za 2020. godinu

Usvojen budžet Opštine Prijepolje za 2020. godinu

Usvojen je budžet Opštine Prijepolje za narednu godinu. Iznosit će oko 1,33 milijarde dinara i gotovo je za 1 posto veći u odnosu na 2019. Najviše  novaca otići će na kapitalne investicije, za šta je predviđeno više od 50 posto budžeta. Ovo je, kažu, dokaz da je vladajuća koalicija podjednako vodila računa o svim naseljenim mjestima u Opštini Prijepolje.Zindovic Prijepolje

Ono što je najvažnije da je Opština Prijepolje solventna, nema neizmirenih, već neutrošenih obaveza koje nisu stigle da se realizuju najčešće zbog nedostatka kvalitetnih izvođača radova a radi se o projektima vezanih za putnu infrastrukturu. Očekujemo dobro ostvarenje prihoda samo na pravi način da uspijemo realizovati planirane aktivnosti. Odmah u januaru krećemo s javnim nabavkama i s obzirom na značajne investicije direktno s nivoa Republike, očekujemo puni zamah građevinske sezone, kaže Dragoljub Zindović, predsjednik Opštine Prijepolje.

Veliki putni pravac, Most u Šarampovu, potpuna rekonstrukcija zgrade Opštine neki su od kapitalnih projekata koje je predsjednik Opštine naveo predstavljajući budžet pred odbornicima naglašavajući i da svi korisnici mogu računati na isti iznos sredstava kao i u ovoj godini. Opozicija, ističe, razbijena. Podsjeća, u nedostatku argumenatadobacivali su i vrijeđali pa je predsjednik Skupštine izrekao više opomena. Inače, prvi čovjek SPP-a u Prijepolju zadovoljan rezultatima postignutim s partnerima u vlasti.

Tim koji pobjeđuje nećemo mijenjati. SNS i njegovi koalicioni partneri s jedne strane i mi kao najorganizovanija i najjača bošnjačka stranka s druge uz još neke partnere i prijatelje sigurno ćemo činiti vlast u naredne četiri godine i sve što smo započeli od projekata sigurno ćemo nastaviti. I želim da poručim građanima sve što je predviđeno budžetom bit će do zadnjeg centa utrošeno, kaže Samir Tandir, SPP Prijepolje

Ahmet Henjaš iz LDPa u Prijepolju naglašava da su se opštinske službe  trudile da iskreiraju ovaj budžet na zadovoljstvo svih građana.

-Čujemo, nažalost i neke oprečne izjave opozicije, ali mislim da je budžet napravljen tako da zadovolji i neke krupne investicije započete u ranijem periodu i koje ćemo završiti tokom 2020. godine, ali i puteve i putne pravce itekako značajne za ljude koji žive u tim krajevima i kojima ti putni pravci mnogo znače.

gacevic-novo-okk-640x415

Član Opštinskog vijeća Milan Gačević podsjeća da i opozicija nema konkretnih zamjerki osim, kako kaže, onih običnih da bi reda radi nešto pričali.

-Zanimljivo je da jedan dio opozicije i podržao ovaj budžet. Podržala ga je SRS. Oni su ranije u okviru svoje odborničke grupe imali predstavnike DSSa. Tomašević, da li je sad s SDPo-om ne znam, a SDP politička partija Nihada Hasanovića ne želi dobro Prijepolju u ovom momentu ako ne podrži ovaj budžet.

S ovakvim budžetom, naglašava, stječu se uslovi da se nastavi sa započetim investicijama. Predizborni, kaže, nije jer je zapravo ono za šta se borilo u predizbornoj kampanji da predstavnici srpskog i bošnjačkog naroda podijele sredstva na taj način kako bi svi bili zadovoljni.

Zadovoljstvo je sarađivati pogotovo sa strankom gospodina Zukorlića i Samirom Tandirom koji predvodi stranku u Prijepolju zato što je čovjek s kojim se možemo dogovoriti u pet rečenica.  Maksimalno zastupa bošnjačke interese u Prijepolju koliko može a sa druge strane mi to isto radimo kad su u pitanju Srbi, ali naši sastanci ne idu u pravcu da vučemo sad više za Srbe ili Bošnjake. Gledamo da bratski podijelimo budžet i mi funkcionišemo na principu razumijevanja i podrške jedni drugima, kaže Gačević.

I nije, poručuju, svejedno šta će da se desi na predstojećim izborima. Priželjkuju da će SPP u Prijepolju odnijeti ubjedljivu pobjedu u bošnjačkom biračkom tijelu kako bi se nastavila uspješna saradnja.

Sana / Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR