петак, април 19, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEStanje javnog reda i mira je unapređeno u odnosu na isti period...

Stanje javnog reda i mira je unapređeno u odnosu na isti period prethodne godine

Na području koje pokriva Policijska uprava u Prijepolju, za devet meseci 2019. godine, stanje javnog reda i mira je unapređeno u odnosu na isti period prethodne godine. Ukupan broj prekršaja smanjen je za gotovo 11 odsto u odnosu na isti period 2018. godine, a smanjenje više od 12 odsto beleže prekršaji nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, kao i vređanje, vršenja nasilja, pretnja ili tuča iz Zakona o javnom redu i miru.

Ukupan broj evidentiranih prekršaja u opštini Prijepolje smanjen je za 15,5 odsto, u opštini Priboj za 12,7 odsto, a u opštini Nova Varoš za 5,5 odsto. Prekršajne prijave za prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru podnete su protiv 289 osoba, od kojih je 11 maloletnih, dok su u istom periodu prethodne godine prekršajne prijave podnete protiv 355 osoba, među kojima su 22 maloletnika”, rekao je Aleksandar Šarac, načelnik odeljenja policije PU Prijepolje.

Screenshot_2019-10-15 tv5(1)

On ističe da je ovim rezultatima doprinelo pojačano prisustvo pripadnika policije ispred ugostiteljskih objekata, diskoteka, objekta brze hrane i pekara, gde se u kasnim noćnim satima okuplja veći broj građana, uglavnom mlađih, koji su često pod dejstvom alkohola.

“Za prvih devet meseci 2019. godine, ispred objekta brze hrane i pekara, evidentirana su tri prekršaja, dok je u istom periodu 2018. godine zabeleženo 17. Policijski službenici će i u narednom periodu preduzimati kako preventivne tako i represivne aktivnosti u cilju očuvanja i unapređenja stabilnog javnog reda i mira i bezbednosti građana na području Policijske uprave”, naglasio je Šarac.

 

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR