среда, мај 8, 2024
NaslovnaINFOОПШТИНУ ПРИЈЕПОЉЕ ПОСЕТИЛА МИНИСТАРКА ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ОПШТИНУ ПРИЈЕПОЉЕ ПОСЕТИЛА МИНИСТАРКА ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Пријепоље,01.03.2022. година– Данас је председник општине Пријепоље Владимир Бабић, са својим сарадницима, примио министарку трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, г-ђу Татјану Матић. На састанку се разговарало о развојној шанси општине Пријепоље у области туризма ,планираним пројектима и изазовима са којима се општина Пријепоље суочава на том путу. Министарка је у свом излагању напоменула да општина Пријепоље има добре предиспозиције за унапређење и развој туризма поготово када се узме у обзир чињеница о близини туристичких места као што су Златибор и Златар као и добар географски положај –близина Црне Горе и Босне и Херцеговине. Председник општине је навео да наши туристички потенцијали (Јабука, Камена Гора, Сопотница, манстир Милешево, Златар, културно-историјски споменици) треба да постану атрактивна туристичка подручја уз инфраструктурна улагања. Изнео је проблем са Спомен комплексом „Бошко Буха“ и неопходност решавања истог. Разговарало се о појачању интернет мреже на подручју наше општине-пројекат који ово министарство реализује у сарадњи са Европском банком за обнову и развој.

Данас је и потписан Уговор о извођењу радова на „Санацији и адаптацији Парка народних хероја“ (прва фаза) као и Решење о именовању надзорног органа. Рок за реализацију радова је 90 дана.Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије је подржало реализацију овог пројекта у износу од 37 милиона динара као и „Израду пројектно-техничке документације за унутрашње уређење утврђења -Средњовековни град Милешевац“ у износу од 3,5 милиона динара.

viber slika 2022 03 01 18 11 19 575
IMG 0628
IMG 0615
IMG 0589
IMG 0582
IMG 0558
IMG 0544

https://www.prijepolje.ls.gov.rs/vesti-i-obavestenja/vesti-i-dogadjaji/185-opstinu-prijepolje-posetila-ministarka-trgovine-turizma-i-telekomunikacija-republike-srbije?fbclid=IwAR0KnKn53GLbAyKvMHed4OehzOsub4zHdxqTx_Fsom1DvoA5w8pdWugc_Hw

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR