субота, април 20, 2024
NaslovnaINFOНа Златибору, Ужицу, Пожеги, Чачку, Горњем Милановцу ...Невреме оштетило путеве мостовe домаћинства

На Златибору, Ужицу, Пожеги, Чачку, Горњем Милановцу …Невреме оштетило путеве мостовe домаћинства

Услед обилнних падавина претходне ноћи на подручју општина Горњи Милановац, Чачак и Пожега причињена је штета на инфраструктури.

Река Каменица оштетила је мост у Богданици, однела је пут према неколико домаћинстава у Мршељима, која су тренутно одсечена.

Житељи тих крајева кажу да је плавила и куће. Оштећени су бројни некатегорисани путеви.

Мост на реци Чемерници који повезује месне заједнице Миоковци и Горњу Горевницу се урушио и саобраћај је у прекиду.

Сви мештани месних заједница чији су објекти поплављени могу поднети захтеве за помоћ на шалтеру писарнице Градске управе града Чачка.

Због обилних падавина ноћас на Златибору, јутрос око пола шест формирао се бујични талас на Ђетињи, који је прошао кроз Ужице око 7 сати.

Поплављена су игралишта у насељу Турица, објекти нису угрожени, излили су се и локални потоци, а дежурне екипе су у приправности.

Ђетиња је тренутно у опадању, мада је шеталиште крај ње у граду још увек под водом.

Током ноћи, ватрогасци Ужица и Чајетине евакуисали су 22 особе из апартманског комплекса купалишта „Златиборска језера“, на путу за Семегњево, који је поплавио поток.

UŽICE-Zbog obilnih padavina noćas na Zlatiboru, jutros oko pola šest formirao se bujični talas na Đetinji, koji je prošao kroz Užice oko 7 sati.

Poplavljena su igrališta u naselju Turica, objekti nisu ugroženi, izlili su se i lokalni potoci, a dežurne ekipe su u pripravnosti.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR