петак, април 26, 2024
NaslovnaINFOЛепа и квалитетна кошаркашка представа је виђена у Пријепољу

Лепа и квалитетна кошаркашка представа је виђена у Пријепољу

Лепа и квалитетна кошаркашка представа је виђена у Пријепољу на којој би позавиделе и неке мушке екипе што се тиче ефикасности. Екипа Милешевке је најефикаснији тим лиге док екипа Пролетера има најбољу одбрану, али су вечерас у Пријепољу примиле 90 поена. Ипак, кошаркашице Пролетера носе два бода из Пријепоља јер су имале више среће и живаца у продужетку где су постигле два поена више од домаће екипе и на тај начин се не само реванширале Пријепољкама за пораз у Зрењанину већ су на корак од повратка у елитно друштво Прве женске лиге Србије.

Утакмица фер и коректна од почетка до самог краја, у почетку се играло поен за поен па се на прву паузу отишло при резултату 19-21 за екипу Пролетера.Од старта се видело да ће највише проблема екипи Милешевке задавати Тамара Јокић која је већ у првих 10 минута убацила две тројке. У другој четвртини екипа Пролетера успева да се одлепи на осетнију разлику па се на велики одмор отишло при резултату 40-48 за Пролетер. Ни трећи период није баш сјајно почео за Пријепољке, Зрењанинке су решетале кош домаће екипе и чинило се да је меч већ одлучен али кошаркашице Милешевке се нису предавале а било је 42-58, уследила је канонада тандема Бучевац –Вучковић где су њих две од 22 поена своје екипе постигле 20! Екипу Пролетера у игри су одржавале вечерас феноменална Јокић и Михајловић. Крај треће четвртине 62-62. У задњој четвртини екипа Пролетера је успела да некако заустави најбољу играчицу Друге лиге и домаће екипе Наташу Бучевац али је засијала млада Јована Мандић која је на крају постигла и изједначујући погодак за своју екипу за 84-84 те се отишло у продужетак.

У продужетку се опет играло поен за поен, могла је можда утакмица бити завршена и другим резултатом, бољим по домаћу екипу да се на 1,55 минута пре краја није повредила Лидија Вучковић. Осим Меланије Драгутиновић која је постигла 5 поена од укупно 6 за своју екипу у продужетку Милешевка није имала расположеног шутера. На другој страни поене су постизале Јокић, Шкундрић и Милинковић.

Имала је екипа Милешевке шансу да избори још један продужетак, у игру се вратила и Вучковић иако је видно храмала због повреде али напад није изведен баш како је требало па су Зрењанинке имале прилику да поентирају преко Михајловић која је на 6 секунди пре краја промашила оба бацања. Екипа Милешевке није имала тајм-аут да би пренела лопту у противничко поље и евентуално мирније организовала напад, непрецизно додавање, екипа Пролетера је освојила лопту и њихово славље је могло да почне.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR