уторак, 28 марта, 2023
HomePRIJEPOLJEOpstina Prijepolje raspisala je javni poziv za ostvarivanje podsticaja za ekonomsko osnaživanje...

Opstina Prijepolje raspisala je javni poziv za ostvarivanje podsticaja za ekonomsko osnaživanje žena u oblasti ruralne ekonomije

Prijepolje – Opstina Prijepolje raspisala je javni poziv za  ostvarivanje  podsticaja za ekonomsko osnaživanje žena u oblasti ruralne ekonomije, za dodelu bespovratnih sredstava  ženama, nosiocima registrovanog poljoprivrednog gazdinstva starosti do 45 godina. Za ovu namenu opredeljeno je 2.000.000.oo dinara, a maksimalan iznos podsticajnih sredstava koju korisnik može dobiti je do 200.000.oo dinara.

Program za ostvarivanje podsticaja za ekonomsko osnaživanja žena u oblasti ruralne ekonomije finansira kabinet ministrarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović.

Programom je predviđeno da deset najbolje rangiranih učesnica dobije sredstva, odnosno da se sredstva rasporede najbolje rangiranim podnosiocima do utroška ukupnog iznosa raspoloživih sredstava namenjenih za nabavku opreme, mašina i grla za unapređenje aktivnosti i priozvodnje na poljoprivrednom gazdinstvu. Pravo učešća imaju žene, nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva,  starosti  do 45 godina u momentu raspisivanja javnog poziva  sa mestom prebivališta i vršenjem proizvodnje na teritoriji opštine Prijepolje. Pravo učešća na javnom pozivu podnosilac zahteva ima samo za jednu investiciju.

Realizacija ove mere treba da doprinese stvaranju pozitivne populacione klime i otklanjanju uočenih barijera (nezaposlenost mladih) za roditeljstvo i rađanje dece. Podrška je usmerena na nezaposlene  žene, starosti do 45 godina. Konkurs je otvoren do 28. novembra tekuće godine.

 

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR