четвртак, март 28, 2024
NaslovnaINFOВише од 15.000 саобраћајних прекршаја у зонама школа

Више од 15.000 саобраћајних прекршаја у зонама школа

Поводом почетка нове школске године, полицијски службеници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова су, у оквиру акције „Школа“ на територији Републике Србије, за четири недеље открили чак 15.103 саобраћајна прекршаја у зонама школа.

Због прекорачења брзине у зони школе санкционисано је 5.913 возача, а због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја су искључена 192 возача, од којих је 36 задржано на трежњењу у службеним просторијама, јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму.

Како је саопштио МУП, у службеним просторијама задржано је и шест возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

Поред наведених прекршаја, 1.948 возача санкционисано је због непрописног коришћења мобилног телефона за време вожње, 1.082 возача због непрописног паркирања, 45 због проласка на црвено светло семафора и 20 због непропуштања пешака на пешачком прелазу.

Уз велики број активности у контроли саобраћаја, полицијски службеници саобраћајне полиције одржали су и 177 предавања на тему безбедног учешћа деце у саобраћају.

У току септембра у зонама школа догодиле су се четири саобраћајне незгоде у којима је петоро деце задобило лаке телесне повреде.

Извор: Танјуг

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR