недеља, јун 23, 2024
NaslovnaNOVA VAROŠZvanično počeli radovi na izgradnji Trga Vojvode Petra Bojovića u Novoj Varoši

Zvanično počeli radovi na izgradnji Trga Vojvode Petra Bojovića u Novoj Varoši

Danas je zvanično počela građevinska sezona u gradu podno Zlatara, projektom koji je veoma važan za Novovarošku opštinu. Radovi na sređivanju neuređene javne površine ispred Trga vojvode Petra Bojovića danas su svečano započeti uz predstavnike Ministarstva privrede kao i lokalne samouprave.

„Danas zvanično počinje izgradnja nastavaka Trga vojvode Petra Bojovića. Ovaj kapitalni projekat ,veoma važan za Novu Varoš, vredan je 55 miliona dinara, od kojih je lokalna samouprava izdvojila 35 miliona, dok je Vlada Srbije izdvojila 20 miliona“- izjavio je predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević.

„Radovi obuhvataju kompletnu zamenu podzemnih instalacija,izradu nasipa i popločavanje površine. Pored tih radova predviđena je izgradnja i fontane, kao i dva parkinga koji su u sklopu dve ulice koje dele prostor Trga, ulica Oslobodilaca i Nikole Tesle“ – izjavio je Dejan Grbić, rukovodilac Odeljenja za investicije opštinske uprave Nova Varoš, dodajući da su na raspolaganju u svakom trenutku izvođaču radova.

 

Ispred Ministarstva privrede bila je Branka Bajčetić , koja je zajedno sa predsednikom Vasiljevićem simboličnim bacanjem betona na Trgu označila početak radova.

 

 

Rok za Završetak radova je 75 radnih dana . Prema rečima Vasiljevića, projekat će biti otvoren u poslednjoj sedmici jula tj. pred početak najveće manifestacije u Novoj Varoši „Zlatarfest 2019“.

Pored predstavnika ministarstva, predsednika opštine Nova Varoš bili su prisutni predstavnici lokalne samouprave, javnih preduzeća, sporta, ali i ekipe medija.

Izvor :Zlatarpress.rs

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR