недеља, јул 21, 2024
NaslovnaINFOZavršena sednica Socioekonomskog saveta: Povećava se neoporezivi deo zarade

Završena sednica Socioekonomskog saveta: Povećava se neoporezivi deo zarade

Poveća se neoporezivi deo zarade sa 18.300 na 19.300 dinara, i smanjuju se doprinosi za PIO fond na teret poslodavca za dodatnih 0,5 odsto.

Ovo je nakon sastanka rekao Socioekonomskog saveta koji je održan danas saopštio ministar finansija Siniša Mali, pišu Novosti.

Ministar je rekao da je ovo samo nastavak produktivnih razgovora koje Ministarstvo finansija vodi sa predstavnicima poslodavaca i sindikata, i da je cilj tih sastanaka uspostavljanje socijalnog dijaloga i što veće minimalne zarade.

On je novinarima posle sastanka kazao i da Ministarstvo predlaže olakšice poslodavcima koje podrazumevaju da neoporezivi deo zarada iznosi 19.300 dinara, umesto dosadašnjih 18.300 dinara. Pored te olakšice, Ministarstvo finansija predložilo da se doprinosi za PIO smanje za 0,5 odsto.

To je rečeno na kolegijumu Socijalno-ekonomskog saveta, kojem su pored ministra finansija Siniše Malog prisustvovali i predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić, predsednik Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost” Zoran Stojiljković i predsednik SSSS Ljubisav Orbović.

Predlog Ministarstva finansija na današnjem sastanja kolegijuma Socilajno-ekonomskog saveta je da minimalna zarada za iduću godinu iznosi 35.012 dinara, rekao je ministar Siniša Mali.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR