Završen je ovogodišnji trubački sabor na Кolovratu

Stručni žiri ocenio je da je Miroslav  Đunisijević (14) iz Arilja ove godine svirao tehnički dobro i kvalitetno i samim tim je pobednik  ovogodišnjeg trubačkog sabora na Кolovratu.

Na ovogodišnjem 14. po redu nadmetanju učestvovalo je 10 trubačkih orkestara iz zapadne Srbije.

Screenshot_2019-09-08 Facebook(2)

Iako ove godine Кolovrat nije bio predtakmičarski centar za veliki Sabor trubača u Guči, ponovo je okupio veliki broj trubačkih znalaca koji veruju da ko bar jednom pobedi na Кolovratu ima svetlu budućnost.

Trubački sabor na Кolovratu pokrenula je nekolicina lokalnih entuzijasta i pre svega zaljubljenika u ovaj limeni instrument. Pa iako se i danas uglavnom sve svodi na njihov entuzijazam ovo takmičenje živi i uvek je dobro posećeno, a trubači se rado odazivaju.

Inače, vremenski uslovi nisu išli na ruku organizatorima, ali kiša i hladno vreme nisu sprečili najvernije zaljubljenike u ovaj instrument da dođu i uživaju u zvucima trube. Nakon takmičenja usledio je koncert Poseban aplauz i trubačkog orkestra Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte koji je sve prisutne podigao na noge, a vrlo brzo razvilo se i veliko kolo.

 

Nakon zvaničnog takmičarskog i revijalnog dela manifestacije narodno veselje nastavilo se pod šatrama i ugostiteljskim objektima do ranih jutarnjih sati.

Prijepolje INFO

Ostavite odgovor