четвртак, јун 13, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEZavršen je ovogodišnji trubački sabor na Кolovratu

Završen je ovogodišnji trubački sabor na Кolovratu

Stručni žiri ocenio je da je Miroslav  Đunisijević (14) iz Arilja ove godine svirao tehnički dobro i kvalitetno i samim tim je pobednik  ovogodišnjeg trubačkog sabora na Кolovratu.

Na ovogodišnjem 14. po redu nadmetanju učestvovalo je 10 trubačkih orkestara iz zapadne Srbije.

Screenshot_2019-09-08 Facebook(2)

Iako ove godine Кolovrat nije bio predtakmičarski centar za veliki Sabor trubača u Guči, ponovo je okupio veliki broj trubačkih znalaca koji veruju da ko bar jednom pobedi na Кolovratu ima svetlu budućnost.

Trubački sabor na Кolovratu pokrenula je nekolicina lokalnih entuzijasta i pre svega zaljubljenika u ovaj limeni instrument. Pa iako se i danas uglavnom sve svodi na njihov entuzijazam ovo takmičenje živi i uvek je dobro posećeno, a trubači se rado odazivaju.

Inače, vremenski uslovi nisu išli na ruku organizatorima, ali kiša i hladno vreme nisu sprečili najvernije zaljubljenike u ovaj instrument da dođu i uživaju u zvucima trube. Nakon takmičenja usledio je koncert Poseban aplauz i trubačkog orkestra Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte koji je sve prisutne podigao na noge, a vrlo brzo razvilo se i veliko kolo.

 

Nakon zvaničnog takmičarskog i revijalnog dela manifestacije narodno veselje nastavilo se pod šatrama i ugostiteljskim objektima do ranih jutarnjih sati.

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR