недеља, јун 16, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEZasedao opštinski štab za vanredne situacije u Prijepolju, još uvek bez obolelih

Zasedao opštinski štab za vanredne situacije u Prijepolju, još uvek bez obolelih

U Prijepolju  je danas održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj su usvojeni Zaključci o tome kako se organizovati u cilju što efikasnijeg sprečavanja širenja virusa korone na tretoriji opštine Prijepolje.

Pored ovih zaključaka  doneto je i nekoliko naredbi i uputstava za postupanje ustanova i javnih preduzeća čiji je osnivač opština Prijepolje.IMG_20200316_141044

Posle završene sednice medijima se obratio Dragoljub Zindović predsednik opštine Prijepolje apelujući na to da se pridržavaju donetih  mera i preporuka kojima se želi sprečiti širenje virusa korone.

-Rad ugostiteljskih objekata je ograničen na period 8 do 20 časova uz striktnu naredbu da u objektu ne sme biti više od 50 ljudi u isto vreme, uz obavezu da gosti sede najmanje na metar rastojanja jedno od drugog.

-Opštinski štab informisan je od strane prestavnika zdravstvenih ustanova da su određene prostorije za prijem eventualno zaraženih lica. U slučaju ekspanzije pandemije, Štab je razmotrio i pronalaženje novih prostorija koje ispunjavaju neophodne uslove za prijem pacijenata.

-Opštinske mesne zajednice su obavezane da dostave spiskove starih lica koja žive na njihovom području, a Crvenom krstu da formira timove organizuju volontere koji će najstarijim sugrađanima dostavljati hranu, medikamente i druge potrepštine.

-Gradski prevoz u Prijepolju obavljaće se po prazničnom redu vožnje.

Sa sednice Štaba za vanredne situacije upućen je apel građanima da zdravstvenu kulturu podignu na najveći mogući nivo tokom trajanja epidemije. To se odnosi na ličnu higijenu građana, higijenu u javnom sektoru (u javnom prevozu, javnim ustanovama, državnim i organima lokalne samouprave, u privrednim društvima i drugim pravnim licima, kao i na pojačane mere higijene u stambenim zgradama i u porodičnim kućama).Kompletnu izjavu možete pogledati u prilogu.

https://youtu.be/q_l9EImwhfY

Foto/Video Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR