Zadržani zbog sumnje da su oštetili preduzeća za oko tri miliona dinara

0
30

PU Čačak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku uhapsili su M. T. (1973) i A. T. (1977) iz Prijepolјa, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela prevara u obavlјanju privredne delatnosti i oštećenje poverilaca.

M. T. se sumnjiči da je kao faktički vlasnik preduzetničke radnje iz Prijepolјa, u kojoj je odgovorno lice A. T, nabavio dizel gorivo od jednog preduzeća iz Čačka, kao i da im je za isporučene derivate isplatio samo deo ugovorene sume.

Takođe, M. T. se sumnjiči da je sa jednim preduzećem iz Nove Varoši ugovorio prevoz robe, a da im pritom u potpunosti nije isplatio iznos za tu uslugu.

M. T. i A. T. su, kako se sumnja, da bi izbegli plaćanje ovim preduzećima prodali imovinu radnje, a radnju zatvorili.

Sumnja se da su, na ovaj način, preduzeće iz Čačka oštetili za više od 2,6 miliona dinara, a preduzeće iz Nove Varoši za više od 450.000 dinara i sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u ovom iznosu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply