недеља, 1 октобра, 2023
HomeINFOZadržani zbog sumnje da su oštetili preduzeća za oko tri miliona dinara

Zadržani zbog sumnje da su oštetili preduzeća za oko tri miliona dinara

PU Čačak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku uhapsili su M. T. (1973) i A. T. (1977) iz Prijepolјa, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela prevara u obavlјanju privredne delatnosti i oštećenje poverilaca.

M. T. se sumnjiči da je kao faktički vlasnik preduzetničke radnje iz Prijepolјa, u kojoj je odgovorno lice A. T, nabavio dizel gorivo od jednog preduzeća iz Čačka, kao i da im je za isporučene derivate isplatio samo deo ugovorene sume.

Takođe, M. T. se sumnjiči da je sa jednim preduzećem iz Nove Varoši ugovorio prevoz robe, a da im pritom u potpunosti nije isplatio iznos za tu uslugu.

M. T. i A. T. su, kako se sumnja, da bi izbegli plaćanje ovim preduzećima prodali imovinu radnje, a radnju zatvorili.

Sumnja se da su, na ovaj način, preduzeće iz Čačka oštetili za više od 2,6 miliona dinara, a preduzeće iz Nove Varoši za više od 450.000 dinara i sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u ovom iznosu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR