среда, јун 19, 2024
NaslovnaNOVA VAROŠZa petak zakazana sednica Skupštine opštine Nova Varoš

Za petak zakazana sednica Skupštine opštine Nova Varoš

Ukoliko odbornici Skupštine opštine Nova Varoš na sednici zakazanoj za petak 31. maja izglasaju predlog odluke, saveti mesnih zajednica biraće se ubuduće neposrednim, tajnim glasanjem, a ne dizanjem ruke na zborovima građana kao do sada.

Razmatranje nacrta Odluke o mesnim zajednicama samo je jedan od dvadesetak predloga odluka i izveštaja koji će se sutra naći na dnevnom redu lokalnog parlamenta. Ukoliko dnevni red koji je predložio predsednik Skupštine opštine Nikola Jelić dobije zeleno svetlo, odbornici će razmatrati još i predlog za prvi rebalans opštinskog budžeta u ovoj godini, kao i o izveštaje o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja Komunalnog preduzeća „3. septembar“ i „Energije Zlatar NV“ . Razmatraće se i nacrt Poslovnika o radu Skupštine opštine, izveštaj o radu Opštinskog veća za prva tri meseca ove godine, kao i izveštaji o prošlogodišnjim aktivnostima Regionalne sanitarne deponije „Banjica“ i Turističke organizacije regije Zapadna Srbija.

U predlogu dnevnog reda je i predlog rešenja o razmeni zemljišta između opštine Nova Varoš i Željka Topalovića radi izgradnje fudbalskog terena na Zlataru.

 

Izvor i foto: Varoške.net ( Ž.Dulanović)

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR