четвртак, мај 23, 2024
NaslovnaINFOVučić: Partijska knjižica nikoga neće zaštititi od odgovornosti /novinare niko nesme da...

Vučić: Partijska knjižica nikoga neće zaštititi od odgovornosti /novinare niko nesme da dira

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je večeras da je uhapšen predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović zbog sumnje da stoji iza paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

Sumnja se da je Simonović naredio vandalima da u noći između 11. i 12. decembra zapale kuću novinara, koji je pisao o malverzacijama i kriminalnim aktivnostima predsednika Opštine, koji je i

člana Gradskog odbora i Glavnog odbora SNS.

– Godinama i decenijama, posebno od 2000. do 2012. godine, govori se o partijskim knjižicama kao svemogućim ulaznicama da radite šta hoćete. Srbija će biti pravno sigurna zemlja. Policija Srbije je danas uhapsila i zadražala Simonović Dragoljuba, predsednika Opštine Grocka. Kao što znate, 12. decembra došlo je do požara na putničkom vozilu mercedes, koji se posle proširio na kuću. Uzete su izjave i informacije od Jovanovića. Dana 18.12 hapsimo izvršioca, hapsimo tri dana kasnije organizatora, i malo kasnije Šijački Bojanu. Bilo je veoma komplikovano i teško, ali sam ponosan na policiju. Bilo je teško jer je u sve bio umešan jedan policijski sližbenik – rekao je Vučić u vanrednom obraćanju naciji.

On je dodao da će novinari u Srbiji biti zaštićeni.

– Ovo za nas je važan dan, iako nije lep. Pokazuje da je Srbija sigurna zemlja, da kod nas nije bilo ubijanja novinara kao što je bilo na Malti, Poljskoj i ostalim zemljama. Posvetićemo se pravdi i vraćanju kontrole u ruke naroda i da niko ne može da bude toliko bahat da preti, ranjava ili tuče bez obzira kojoj politčkoj stranci pripada – naglasio je Vučić.

UHAPŠEN PREDSEDNIK OPŠTINE GROCKA ZBOG PALJENJA KUĆE NOVINARA: Osumnjičen da je nalogodavac požara!

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR