уторак, фебруар 27, 2024
NaslovnaPOLITIKAVučić: Možda dva ili tri ministra iz SNS ostanu od sadašnjih, četiri...

Vučić: Možda dva ili tri ministra iz SNS ostanu od sadašnjih, četiri najviše

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su predstojeći izbori sudbinski važni za zemlju jer će odlučiti njen budući put.

„Pred Srbijom su sudbinski važni izbor. Na njima građani biraju da li ćemo nastaviti putem rada i napretka ili ćemo zemlju vratiti u ruke tajkunima i onima čija je jedina politika nasilje“, rekao je Vučić

On je dodao da će izbore raspisati 1, 4. ili 6. marta, jer će 2. i 3. biti u poseti Vašingtonu.

Vučić je ocenio i da će izbori biti teški za SNS jer ne veruje u „priče“ o bojkotu i jer će kampanja biti duga, oko 50 dana, a suočiće se s velikim brojem, 20, protivničkih lista na svim nivoima.

„Bojkot je rešenje za one koji ne mogu da ponude ništa i koji znaju da nemaju podršku građana. Oni moraju da prikriju činjenicu da je car go“, rekao je predsednik Srbije.

On je upozorio i da, ako sve ostale liste budu imale priliku da naprave većinu sa samo jednim poslanikom više u odnosu na listu SNS, „napraviće tehničku koaliciju u roku od 48 sati samo da bi preuzelli vlast“.

„Kažem vam, svi. Nisam ja to jednom gledao. Znam šta pričam. Pogledajte samo, jedina meta napada je uvek i samo SNS“, rekao je lider vladajuće stranke.

On je ponovo najavio „pročišćavanje“ redova SNS, odnosno promene na lokalnim i poslaničkim listama, među članovima vlade, predsednicima opština…

„To neće biti 10, 20, 30 odsto, nego više od 50 odsto novih ljudi, kandidata za ključna mesta“, rekao je Vučić.

On je naglasio da u vlasti neće biti mesta za one koji „ne misle o tome da se bore za narod, već samo kako da se dodvore određenim krugovima, političkim i medijskim“.

Istakao je i da u budućoj vladi ako pobedi SNS neće ostati veliki broj ministara te stranke.

„Zadovoljan sam Anom i sa još nekolicinom ljudi. Biće velikih promena, u to budite uvereni. Možda dva ili tri ministra iz SNS ostanu od sadašnjih… Četiri najviše“, rekao je Vučić.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR