недеља, 3 децембра, 2023
HomeINFOVučić: Krajem godine povećanje penzija i novčana pomoć majkama, nikada nismo bili...

Vučić: Krajem godine povećanje penzija i novčana pomoć majkama, nikada nismo bili bogatiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se penzije krajem godine „značajno uvećati“, kao i da pomoć sledi majkama ili zakonskim starateljima, do detetove 16. godine.

„Kod nas je uvezena inflacija, zbog cena energenata, ali uspeli smo da sačuvamo čvrst kurs dinara i da podižemo devizne rezerve“, kazao je Vučić za RTS i dodao da su trenutne rezerve najveće u istoriji Srbije.

Takođe je rekao da će Srbija povećati subvencije za poljoprivrednike.

„Ko god da štrajkuje u Srbiji, svi su uvek za tog štrajkača, a niko se ne pita ima li to smisla. Moramo da razgovaramo o svinjama i ovcama, povećaćemo subvencije za poljoprivrednike, a razgovaraćemo i sa malinarima, sve što možemo da pomognemo“, rekao je predsednik povodom nedavnog protesta proizvođača mleka.

Nikada bogatiji u istoriji zemlje

Vučić je i objasnio da je inflacija zaustavljena iako naš kurs nije fiksni.

„Važno je da je čvrst, podižemo devizne rezerve, najveće su u istoriji u svakom smislu, kao i rezerve zlata, sada smo najbogatiji u istoriji Srbije“, rekao je.

Predsednik je dodao i da smo u prva dva meseca imali mnogo manji deficit od planiranih 50 milijardi.

„Deficit je svega 22 milijarde, toliko nam je bolji rezultat, za 200 miliona evra, što nije malo za dva meseca“, naglasio je Vučić.

Da smo krenuli u eksploataciju i istraživanje litijuma imali bismo duplo veće plate sada, istakao je on, i dodao da smo se odrekli velikog prihoda i da danas od Loznice do Bajine Bašte nemamo 130.000 ljudi, a da bih bilo 200.000 da smo to uradili.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR