недеља, јун 23, 2024
NaslovnaSRBIJAВучић: Економија наша будућност, али само уз мир и стабилност

Вучић: Економија наша будућност, али само уз мир и стабилност

Суштина је да изградимо будућност у којој ће људи имати наду за бољи животни стандард своје деце, за опстанак и останак, економија је наша будућност, али само ако имамо мир и стабилност, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

На питање шта жели да поручи гарађанима, када каже – будућност Србије, он каже:

„Имамо прошлост на коју можемо да будемо поносни и као народ и као земља, али имамо и вишак прошлости, који некад конзумирамо. Треба да се окренемо садашњости и решавању проблема, што и радимо.“

Вучић је стигао у Врање где ће за који тренутак обратити окупљеним грађанима.

„Овде ћу и да ноћим, и данас и сутра ћу бити са људима Пчињског округа“, рекао је он.

Упозорио је да Србија губи велики број људи и као пример навео то што су му се грађевинари у Грделичкој клисури, где је претходно обишао радове на делу Коридора 10, жале да је све мање радне снаге.

„Морамо да повећамо плате, животни стандард, да Србија напредује. Економија је наша будућност али само ако имамо мир и стабилност“, закључио је он.

 

Они нуде вешала, а ми мостове, путеве, будућност…

Огромна је разлика између нас и оних који би да нас победују, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

„Они нуде вешала као политичку паролу, а наше је да понудимо мостове, аутопутеве, будућност“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да обилазак општина и градова није предизборна кампања већ је, каже, његово да разговара са народом, да им положи рачуне и да им покаже шта је урађено и каже шта ће се радити.

„Није изборна кампања, знате да ја мање обилазим Србију у време кампање, а кад ће изборна кампања, то је друга ствар. Није то што мене опредељује, мене опредељује пре свега будућност Србије. Да оставимо нешто иза себе и да они који долазе могу да говоре шта смо урадили“, рекао је Вучић.

Најавио је да ће се градити гасовод за Јабланички и Пчињски округ вредности 142 милиона евра и то ће, додаје, додатно да ојача индустрију.

 

О извештају организације „Фридом Хаус“

Председник Србије Александар Вучић каже да није видео извештај организације „Фридом Хаус“, али каже и да је то једна од ретких листа на којој је Србија назадовала.

„На свим економским листама напредујемо и растемо, али то је једна од листа на којој смо назадовали, која се не тиче животног стандарда људи“, рекао је Вучић и додао:

„Свеједно, на нама је да радимо да поправимо ствари, да поправимо стање и биће добро“.

 

Хоћете ли правну државу или да радимо као они 2009-те?

Председник Александар Вучић изјавио је данас да онима којима су вешала политика, не може да се пружи другачији одговор осим будућности Србије, пристојне и модерне Србије.

На питање да прокоментарише негодовање појединаца што је младићу који је носио вешала на протесту одређен притвор од 30 дана, Вучић је узвратио питањем – Шта желите, да утичем на судије и тужиоце?

Констатовао је и да су они прво тражили да тај младић буде ухапшен и задржан у затвору заувек, јер су мислили да је из СНС.

„Шта желите људи, кажите ми? Хоћете ли правну државу у којој се не мешамо у то, као што се не мешамо, или да хоћете да радимо као они 2009. године да постављамо партијске судије и тужиоце?“, упитао је Вучић.

Навео је да ниједан судија није промењен, јер се власт држи Устава који говори о сталности судијске функције.

„Док су мислили да је из СНС, требало га је обесити. Када су чули да није, онда је, па, чекајте, није то ништа, вешала, то је као грамофонска плоча отприлике“, констатовао је председник.

Када слушате оне којима су вешала политика, онда другачији одговор не можете ни да им пружите, осим будућности Србије, пристојне и модерне Србије, и то побеђује.

 

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR