среда, јун 19, 2024
NaslovnaINFOVreme narednih dana

Vreme narednih dana

U nedelju tokom dana sledi slabljenje padavina, do kraja dana i večeri i prestanak.

U ponedeljak u Srbiji će biti suvo i prohladno sa sunčanim intervalima, uz slab jugozaapdni vetar. Maksimalna temperatura biće od 2 do 5°C, u Beogradu do 3°C.

Početkom sledeće sedmice veoma snažan ciklon premeštaćse se sa severa Evrope ka istočnoj i on će perifernim delom zahvatiti i Srbiju, a hladni front u sklopu njega obodnim delom preći će preko Srbije, tako da će sa severoistoka i severa prodrazi i hladna vazdušna masa. U noći ka utorku u severnim, a u utorak i u ostalim predelima Srbije očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom, prolazno uz jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće u neznatnom porastu, a po prodoru hladnog fronta u padu, uz jak severozapadni vetar. Nakon pada u ponedeljak, u utorak sledi porast vazdušnog pritiska, pa će u sredu biti suvo, ali u četvttak će još jedan identintičan sistem pogoditi Srbiju, uz prolazne i slabe padavine.

Prema trenutnim prognozama nakon 5. februara ojačaće termički visinski greben, uz priliv tople vazdušne mase sa Mediterana, dok će u prizemlju biti prisutan anticklon, uz visok vazdušni pritisak, pa će vreme biti suvo, stabilno i toplije, uz maksimalne temperature od 5 do 10°C, dok se u jutarnjim časovima očekuju magla i slab mraz.

Iako nas narednih dana očekuje vreme u skladu sa kalendarom, iako će biti snega, one prave zime nema na vidiku, osim na planinama koje imaju idiličnu zimsku sliku sa i više nego dovoljno snega, a planinski centri na većim visinama sa prethodnims nežnim padavinama obezbedili su zasigurni prirodni snežni pokrivač u narednih mesec i po dana.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za ovo doba godine od 1 do 5°C, one će u narednom periodu biti u skladu sa kalendarom. Do kraja januara i tokom prvih dana februara vreme će u potpunosti biti u skladu sa kalendarom, da bi nakon 5. usledilo otopljenje.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR