среда, мај 29, 2024
NaslovnaINFOВише од 30.000 пољопривредника регистровало газдинство на еАграр

Министарка пољопривреде Јелена Танасковић изјавила је Танјугу да се  на платформу еАграр регистровало више од 30.000 пољопривредних газдинстава.

Танасковићева је захвалила пољопривредницима на јако добром одзиву и истакла да су тако показали да разумеју значај еАграра.

„Оно што хоћу да нагласим је то да нема никаквог рока. Никада се систем неће више затворити. Што значи да свако то може да уради кад год пожели“, рекла је министарка на Форуму за пословну и научну сарадњу Србије и Италије који се одржава у Београду.

Додала је да коначни рок за пријаву није 31. март, али да ће за пријаве за субвенције пољопривредници морати да буду пријављени у регистар путем еАграра.

„Мој савет пољопривредницима је да то ураде, што пре. Ако постоји нешто што треба да се исправи у регистрима, да то ураде пре пријаве. Да реше своје имовинско стање у Републичком геодетском заводу. Просто има за то времена, и не треба да буде панике“, рекла је Тансковићева за Танјуг.

Велике могућности за унапређење сарадње Србије и Италије у пољопривреди

Министарка је рекла да је Форум за пословну и научну сарадњу Србије и Италије указао на значај модернизације и дигитализације пољопривреде и да је сјајна прилика за размену пословне и научне сарадње пољопривредника и привредника две земље.

Танасковићева је за Танјуг истакла да је на форуму, на коме је учешће пријавило око 250 српских и 150 италијанских компанија, било конструктивних разговора о унапређењу пољопривреде Србије, као и шта Италија и Србија заједно на том пољу могу да учине.

„У пољопривреди смо имали један врло активан дијалог, могло се чути и шта је то чему тежимо, пре свега ако причамо о зеленој агенди, климатским променама и уопште о промена у пољопривредној производњи“, рекла је Танасковићева.

Додала је да ће се у наредном периоду тек видети какве ће резултате остварити данашњи скуп.

„Форум је заиста феноменално организован. Пољопривреда је имала јако велики број оних који су желели да слушају о одрживости о дигитализацији, роботизацији о удруживану и уопште о конкурентности која се намеће као главни приоритет и главна тема“, закључила је Танасковићева.

Извор: Танјуг

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR