уторак, март 5, 2024
NaslovnaINFOVečeras posle 23 sata osetio se zemljotres u Prijepolju

Večeras posle 23 sata osetio se zemljotres u Prijepolju

Zemljotres jačine 5.9 stepeni pogodio je večeras posle 23 h Bosnu i Hercegovinu, a potres se osetio u celom regionu.

Epicentar je bio u Stolcu kod Nevesinja, u Hercegovini.

Zemljotres su večeras osetili u Prijepolju kao i stanovnici Novog Beograda, koji navode da su im se tresli lusteri.U srednjoj Dalmaciji i Crnoj Gori takođe se osetio potres.

EMSC je najpre objavio da je jačina zemljotresa bila 6 jedinica Rihtera, ali je ubrzo korigovao ovu procenu.

Portal nezavisne.com navodi da je stanovništvo u Nevesinju i Ljubinju izašlo na ulice, kao i da je u Mostaru, Čapljini i drugim gradovima Hercegovine pričinjena materijalna šteta na više stambenih objekata.

Delovi Mostara i Čapljine su ostali bez električne energije, navodi se na ovom portalu, koji se poziva na informacije čitalaca.

Čitaoci sajta RTS-a javljaju da se potres osetio i u Beogradu.

Hrvatski portal Index.hr navodi da je tlo podrhtavalo u Dalmaciji. I crnogorski mediji pišu da se osetilo podrhtavanje tla.

Još nema podataka o materijalnoj šteti.

Na Tviteru su korisnici ove društvene mreže iz BiH objavili da su nekoliko sekundi pre samog potresa dobili notifikaciju da je moguć zemljotres, smernice šta da rade, kao i da su naknadni potresi uobičajeni.

Još uvijek nema izvještaja o mogućoj šteti.

zemjlotres Stolac
foto: Screenshot

Portal Bljesak.info piše da je došlo do urušavanja na jednoj od saobraćajnica u Mostaru.

Osetio se širom države u Sarajevu, Mostaru, Zenici, Trebinju, Bileći, Stocu, Ljubinju… Brojni građani Trebinja, Zenice i Sarajeva su u panici istrčali na ulice.

Zemljotres jačine 2,7 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je u 19:11 časova Crnu Goru, prema podacima Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Evropsko-mediteransko seizmološki centar prethodno je objavio da je zemljotres bio jačine 2,5 Rihtera, a da je epicentar bio sedam kilometara od Podgorice.

Ranije danas registrovan je potres u blizini Herceg Novog.

Uskoro više…

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR