петак, мај 24, 2024
NaslovnaINFO(UŽIVO) Žandarmerija iznosi demonstrante iz zgrade RTS-a posle upada Boška Obradovića i...

(UŽIVO) Žandarmerija iznosi demonstrante iz zgrade RTS-a posle upada Boška Obradovića i organizatora protesta „Jedan od pet miliona“

Građani koji se nalaze ispred RTS-a potvrdili su da je Obradović prvi krenuo iz Aberdareve u zgradu Javnog servisa

Lider Dveri, Boško Obradović, upao je večeras u zgradu Radio-televizije Srbije, a za njim i jedan deo učesnika protesta „Jedan od pet miliona“.

22:50 MINISTAR STEFANOVIĆ: ZGRADA RTS-A JE SADA U RUKAMA ZAPOSLENIH

Ministar policije je saopštio da je zgrada RTS-a oslobođena.

22: 37 – DEMONSTRANTI POSEDALI ISPRED ULAZA

Pošto su isterani iz zgrade RTS-a, demonstranti su posedali ispred ulaza odakle, kako kažu, ne nameravaju da odu. Veliki broj pripadnika Žandarmerije je na ulazu RTS-a i sprečava eventualni ponovni ulazak u zgradu.

22: 32 – SUTRA VANREDNO OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE

Aleksandar Vučić će se sutra u podne obratiti građanima iz zgrade Predsedništva.

22:30 – RUŽIĆ OSUDIO UPAD U RTS 

Ugrožavanje bezbednosti novinara, demoliranje Javnog servisa koji radi u interesu svih građana Srbije, kao i demonstriranje najnižeg nivoa primitivizma definitivno jesu dokaz da su maske pale – saopštio je Branko Ružić.

22:20 – GURANJE DEMONSTRANATA I PRIPADNIKA ŽANDARMERIJE 

Ispred zgrade RTS-a došlo je do guranja demonstranata i pripadnika Žandarmerije. Ispred zgrade u Aberdarevoj situacija je napeta.

22:10 – MINISTAR POLICIJE ĆE ODRŽATI JOŠ JEDNU KONFERENCIJU VEČERAS

Ministar Nebojša Stefanović će obratiti večeras ponovo građanima, povodom upada demonstranata u RTS.

22:00 – DAČIĆ: NASILJE NIKAD NIŠTA DOBRO NIJE DONELO

Dačić: Nasilje nikada ništa dobro nije donelo Srbiji i ono se ne može dozvoliti

On kaže da se nedostatak političkih ideja i podrške građana ne može zameniti nasiljem

Serbia Spain
Foto: AP Photo/Darko Vojinović

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je večeras da ta stranka najoštrije osuđuje nasilni upad Saveza za Srbiju u zgradu RTS.

Svaka slika nasilja je štetna za Srbiju i ona prevazilazi svako političko pravo na okupljanje. Nasilje nikada ništa dobro nije donelo Srbiji i ono se ne može dozvoliti – rekao je Dačić za Tanjug.

On je dodao da se nedostatak političkih ideja i podrške građana ne može zameniti nasiljem.

21:55 – UNS: LIDERI OPOZICIJE I DEMONSTRANTI DA NAPUSTE RTS

U saopštenju UNS navodi da se u atmosferi nasilja i bespravnog zaposedanja zgrade RTS-a, uz prisustvo ljudi u fantomkama i policije, ne može voditi toliko potreban dijalog u srpskom društvu.

21:50 – ŽANDARMERIJA UŠLA U ZGRADU RTS-A: IZVLAČE DEMONSTRANTE KOJI ODBIJAJU DA IZAĐU

Pripadnici Žandarmerije izvlače demonstrante iz zgrade RTS-a.

21:40 – MINISTARSTVO KULTURE: ŽALOSTAN POKUŠAJ KRŠENJA ZAKONA

Ulаzаk demonstrаnаtа u zgrаdu Rаdio-televizije Srbije predstаvljа prelаzаk one delikаtne linije kojа društvo deli od аnаrhije i bezаkonjа – saopštilo je Ministarstvo.

21: 30 – VELIKI BROJ PRIPADNIKA SPECIJALNE JEDINICE NALAZI SE U ZGRADI RTS-A

21: 15 – OPSADNO STANJE ISPRED ZGRADE RADIO-TELEVIZIJE SRBIJE

21: 00 – MINISTAR STEFANOVIĆ SAZVAO VANREDNU KONFERENCIJU

Ministar policije, Nebojša Stefanović, poručio je da će država morati da reaguje kako bi zaštitila svoje građane i sprečila nasilje.

20:15 – OBRADOVIĆ: NE ODLAZIMO ODAVDE DOK NAS UŽIVO NE UKLJUČE U PROGRAM

Boško Obradović se nalazi u jednom od holova sa građanima, odakle se preko megafona obratio i pozvao jednog od novinara RTS-a Zorana Stanojevića, da sa njima uđe u režiju i „prekine medijski mrak“.

Mi molimo 3 meseca za slobodu medija, tražimo da se čuje drugačije mišljenje. Nećemo da rušimo ništa, ali se nećemo večeras razići dok ne uključe predstavnika protesta Jedan od pet miliona u program uživo. Ne moraju nas političare da uključuju, ali predstavnike protesta da – rekao je Obradović.

Sa pripadnicima policije trenutno pregovara i Dragan Đilas kome je jedan od njih rekao da oni ne žele da primenjuju silu i da bi trebalo da prekinu skup zbog ove situacije da ne bi došlo do ozbiljnije situacije, napada na zaposlene ili uništavanja državne imovine.

20: 00 – U ZGRADU RTS-A ULETEO VELIKI BROJ PRIPADNIKA SPECIJALNOG ODREDA POLICIJE

Došlo je do guranja i razmene ozbiljnih reči, stakla na ulaznim vratima su polomljena. U zgradu je utrčao veliki broj pripadnika specijalnog odreda policije koji su raspoređeni po hodnicima Radio-televizije Srbije kako bi sprečili demonstrante da se sa nižih spratova popnu gore.

19:45 – BOŠKO OBRADOVIĆ I GRUPA DEMONSTRANATA UPALA U ZGRADU RTS-A

Lider Dveri, Boško Obradović, upao je večeras u zgradu Radio-televizije Srbije, a za njim i jedan deo učesnika protesta „Jedan od pet miliona“. Građani koji se nalaze ispred RTS-a potvrdili su da je Obradović prvi krenuo iz Aberdareve u zgradu Javnog servisa, a sa njim su i jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović, kao i Dragan Đilas.

Upadu u RTS prethodila je blokada RTS-a, a na platou ispred učesnici protesta emitovao se „Dnevnik slobodne Srbije“, što je usledilo posle “Blokade upozorenja” koja je bila održana prošle nedelje.

(Telegraf.rs)

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR