петак, мај 24, 2024
NaslovnaSRBIJAУХАПШЕН ДИРЕКТОР Центра оперативе Института за нуклеарне науке „Винча“!

УХАПШЕН ДИРЕКТОР Центра оперативе Института за нуклеарне науке „Винча“!

Славко Карић (37), директор Центра оперативе Института за нуклеарне науке „Винча“ и супруг директорке Милице Марчета Канински ухапшен је данас због сумње да је примио мито

Према незваничним информацијама, Карић је ухапшен заједно са директором Центра за моторе у том Инситутут Бранком Спајићем (31). Њих двојица су, према писању „Блица“, од једног запосленог тражили 4.000 евра како би га пребацили на друго радно место у Институту, које је и боље плаћено.

О њиховом хапшењу огласила се и полиција, чије саопштење преносимо у целости:

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су две особе запослене у Институту за нуклеарне науке „Винча“ због постојања основа сумње да су од оштећеног, који је такође запослен у Институту, захтевали и примили 4.000 евра како би посредовали да не буде премештен на друго радно место.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело трговина утицајем ухапшени су одговорно лице Сектора оперативе Института у Винчи С.К. (1982) и руководилац у том Сектору Б.С. (1988).

Сумња се да су С.К. и Б.С. тражили и узели новац како би посредовали да оштећени не буде премештен са радног места у оквиру кога је био упућен у једну шпедитерску кућу, где је остваривао значајне новчане бонусе.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR