недеља, фебруар 25, 2024
NaslovnaINFOУ току подношење захтева за субвенционисане пољопривредне кредите

У току подношење захтева за субвенционисане пољопривредне кредите

Министарство пољопривреде позива пољопривреднике да поднесу захтеве код пословних банака за одобравање субвенционисаних кредита.

Сви заинтересовани могу да дођу у банку и приложе документацију која је потребна за одобравање кредита које субвеционише Министарство пољопривреде.

Сваки пољопривредник има право на кредит код своје пословне банке у висини његовог кредитног лимита где држава субвенционише камату, а захваљујући тој мери Министарства пољопривреде, пољопривредницима су на располагању најповољнији кредити на тржишту.

Право на кредитну подршку имају физичка лица – носиоци комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетници и правна лица (земљорадничке задруге с најмање пет чланова, микро и мала правна лица).

Физичко лице носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства и предузетник може остварити право на кредитну подршку под условом да је укупан износ кредита до 6.000.000 динара, а правно лице под условом да је укупан износ кредита до 18.000.000 динара.

Рок за подношење захтева за кредите је 30. септембар текуће године. Овај вид финансирања намењен је инвестиционим улагањима у нову пољопривредну механизацију и опрему, за набавку животиња, за развој ратарства, воћарства, виноградарства, повртарства и цвећарства, инвестициона улагања у нову пољопривредну механизацију и опрему, као и за набавку хране за животиње.

Извор: Танјуг

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR