недеља, јун 16, 2024
NaslovnaPRIBOJU Domu za stare u Priboju inficirana radnica, ustanova prešla na karantinski...

U Domu za stare u Priboju inficirana radnica, ustanova prešla na karantinski sistem rada

Priboj – Prisustvo korona virusa potvrđeno je i kod jedne zaposlene u Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Terza Eta” u Priboju. Prema tvrdnjama direktorke ove ustanove, Žane Ćetković, ova zaposlena se nalazi u izolaciji, a iako se radi o samo jednom slučaju koji nije bio opasan ni za zaposlene a ni korisnike, “Terza Eta” prešla je na sistem karantinskog rada. Prisustvo korona virusa potvrđeno je kod zaposlene nakon što je proteklo 14 dana od njene poslednje smene. Ona se nalazi u izolaciji i njeno stanje je stabilno.

„Radi bezbednosti korisnika ali i samih zaposlenih organizovan je karantinski rad koji podrazumeva sledeće – zaposleni su raspoređeni u dve smene i rade 15 dana u Domu ne napuštajuci objekat. Po isteku 15 dana, dolazi nova smena zaposlenih koja takođe radi 15 dana nenapuštajući objekat Doma i tako u krug. Ovo nije novina za Dom “Terza Eta”, obzirom da je karantinski rad bio organizovan još polovinom marta ove godine, kada je bilo uvedeno vanredno stanje – kaže direktorica Doma za smeštaj odraslih i starijih lica u Priboju Žana Ćetković, i dodaje da se poštuju sve mere u cilju sprečavanja i širenja korona virusa.

Svi zaposleni se pre ulaska u dom testiraju nakon proteka određenog vremena i odsustva, obavezno se nose zaštitna odela i maske i redovno kontroliše i prati stanje korisnika, što svakako i jeste delatnost ove ustanove. Za sada je epidemioloska situaciju stabilna i pod kontrolom.

U Domu za smeštaj odraslih i starijih lica “Terza Eta” u Priboju trenutno se nalazi 46 korisnika i 7 zaposlenih.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR