недеља, јул 14, 2024
NaslovnaINFOU bolnicama u Užicu, Priboju, Prijepolju pravi se nova organizacija rada

U bolnicama u Užicu, Priboju, Prijepolju pravi se nova organizacija rada

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je situacija u Novom Pazaru i Sjenici pod kontrolom, a da su ekipe lekara upućene i u Tutin.

– Ekipe lekara idu i u Tutin. Hoćemo i tamo da se uverimo da je sve pod kontrolom, da nemamo iznenađenja. Pokušavamo da pokrijemo sva žarišta u Srbiji – rekao je Lončar novinarima u Beogradu.

On je pojasnio da Dom zdravlja u Sjenici ima 20 kreveta i da je dogovoreno da oni zbrinjavaju samo kovid negativne pacijente – komplikacije šećerne bolesti, infarkt, šlog.

Vojska je, kako je rekao, napravila privremeni objekat, gde se obavljaju pregledi pacijenata koji su sumnjivi na kovid.

– Svi kovid pozitivni pacijenti biće prebačeni u Novi Pazar. U Sjenicu su otišli lekari sa VMA, kardiolozi iz Novog Pazara, Kragujevca da pomognu u domu zdravlja. Vojni lekari brinuće se o pacijentima sa sumnjom na kovid – naveo je ministar.

Dodao je da se u bolnicama u Užicu, Priboju, Prijepolju pravi nova organizacija rada zbog novonastale situacije.

U prijepoljsku i pribojsku bolnicu Ministarstvo zdravlja poslalo je po dva nova respiratora koji će služiti u lečenju obolelih od koronavirusa.

Bolnica raspolaže dovoljnom količinom zaštitne opreme, međutim zbog većeg priliva pacijenata, oprema koja stiže putem donacija i iz užiškog Zdravstvenog centra brzo se troši.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR