Teška situacija sa čišćenjem snega,bez struje 500 domaćinstava,stiže pomoć

Prijepolje – Danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije posle čijeg zavšetka na konferenciji za štampu medijima se obratio zamenik komadanta Štaba za vanredne situacije Esad Hodžić:

Zamenik komadanta Štaba za vanredne situacije Esad Hodžić Prijepolje INFO

Na teritoriji Prijepolje snežne padavine su bile obilne proteklog vikenda. Imamo podjednako tešku situaciju u brdsko planinskim i ravničarskim predelima. Što se tiče brdsko planinskih predela tu smo pokušali da sa savetima mesnimh zajednica odnosno sredstvima sa kojim oni raspolažu, medjutim konstatovali smo da nije dovoljno ida nema nema dovoljno kapaciteta da čiste opštinske puteve prvog reda. To su pre svega putevi prema Babine, Kamena Gora, Kaćevo, Zvjezd, Hirsadžik koje smo morali danas na štabu da proglasimo vanrednu situaciju.Na osnovu rešenja koje imamo sa privrednim subjektima a koji su osposobljeni za čišćenje snega, mi smo danas odredili i tačno definisali putne pravce.To su putni pravac Bare, Kamena Gora, Rasadnik održavaće AD Putevi, dok pravac Jabuka, Babine ,Vrbovo čistiće mehanizacija Šumsko gazdinstvo.Pravac Jabuka, Zvjezd, Seljašnica do Žunića potok čistiće preduzeće Mioska, dok firma Rad Labud održavaće pravac Begov most, Bjelobabe,Kaćevo, Grdilovica, Hisradžik.

Situacija sa električnom energijom na području Babina i Sopotnice je u prekinu, negde oko 500 domaćinstava je trenutno bez električne energije, ali po rečima direktora pogona danas će biti otklonjeni svi kvarovi.

Što se tiče grada i šireg područja komunalno preduzeće je preuzelo obavezu da raščišćava , put za Zalug, put Raišnjevo- Ivanje,put prema Seljašnici i put Župa- Vinicka.

Komunalno preduzeće ima zastarelu mehanizaciju pa smo uputili zahtev Beogradu, gde smo dobili obaveštenje da će jedan kamion već sutra biti na raspolaganju , dok je drugi kamion u pripremi i time se stiču uslovi da se normalizuje čićenje ovih putnih pravaca.

Što se tiče samog grada tu imamo velik problem zbog nepropisno parkiranih automobila, ovim putem je apelujeno na sve gradjane da pod hitno uklone sporna vozila. Danas smo dobili i uveravanje policijskih organa da će i oni u svojoj nadležnosti preduzeti sve mere u kažnjavanju i uklanjanju nepropisno parkiranih vozila.

Štab za vanredne situacije Prijepolje – Prijepolje info

Prijepolje INFO