Tandir: U toku je uklanjanje deponije Stanjevine, ovo je generacijiski uspjeh

Predsjednik poslaničke grupe SPP-USS narodni poslanik Samir Tandir je u dijelu sjednice  dijelu u kome poslanici postavljaju pitanja vladi, zatražio odgovor od Ministarstva ekologije i ministarke Irene Vujović o daljim koracima u cilju zatvaranja deponije Stanjevine kod Prijepolja.

“Više puta sam govorio u vezi ove teme. Ta deponija je nastala sredinom 20. vijeka i do formiranja ove vlade nikome nije palo napamet da je ukloni. Ona se sada uklanja i najveću zahvalnost za ovaj generacijiski uspeh dugujemo predsjedniku države, predsjednici vlade ali svakako i resornoj ministarki Ireni Vujović”, naveo je Tandir.

On je napomenuo da je kao “građanin Srbije, građanin Prijepolja” zahvalan na rješavanju ovog decenijskog problema.

“Hoću da se zahvalim Ministarstvu ekologije i ministarki Vujović zato što moj sin i njegovi vršnjaci neće moratu da gledaju to brdo smeća, zato što moj sin i naša djeca neće morati da udiše kancerogen vazduh u Prijepolju. I umjesto da govorimo o rezultatima tog ministarstva sada mi moramo koji smo radili oni koji su radili u ministarstvu da se brane”, rekao je Tandir.

Prema njegovim riječima, ovdje ne treba potcjeniti činjenicu da se “ovdje radi o govoru mržnje, mizoginiji i seksizmu”.

“Onaj koji nikad nije napravio lapsus nek prvi baci kamen. Svi mi koji svakodnevno radimo pravimo lapsuse i propuste ali najveći propust prave oni koji ne rade ništa”, rekao je on.

Izvor: B92