недеља, мај 26, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJESvako ima svoje mesto pod Suncem

Svako ima svoje mesto pod Suncem

U prostorijama Kancelarije za mlade opštine Prijepolje održana je radionica pod nazivom “ Svako ima svoje mesto pod Suncem“.
Organizator radionice je Kancelarija za mlade opštine Prijepolje.
Na radionici su govorili: predstavnica Kancelarije za mlade – Milena Jovanović i aktivista Kancelarije za mlade – Branko Tomašević.
Radionici su prisustvovali učenici svih srednjih škola i to od 1. do 4. razreda i aktivisti Kancelarije za mlade.

Mladi sa hendikepom treba da budu aktivni učesnici društva u svim aktivnostima. Nemaju nikakve posebne potrebe već potrebe kao svaka mlada osoba, ali se suočavaju sa nizom barijera kada pokušavaju da ostvare svoja prava. Počev od toga da im prostor nije dostupan do toga da postoje velike predrasude prema njima.

Radionica je zamišljena tako da na jedan zanimljiv i prikladan način svim učesnicima približi problematiku osoba sa hendikepom, da saznaju nešto više o preprekama sa kojima se oni suočavaju u svakodnevnom životu, ali i njihovim mogućnostima i potencijalima.
Radionica je održana sa ciljem podizanja svesti mladih o osobama sa hendikepom.

Želimo da mladi razumeju i nauče šta je to hendikep, koje vrste hendikepa postoje, šta su posebne potrebe, koja je razlika između invalida i osobe sa invaliditetom, kako tim osobama prići i pružiti pomoć ukoliko im je ona potrebna.
Mladi sa hendikepom nemaju posebne potrebe, već potrebe kao svaka mlada osoba, a to je da između ostalog aktivno učestvuju u društvenim aktivnostima i iskreno se nadamo da smo tu poruku danas poslali učesnicima radionice.

***Ujedno na radionici su se planirale i naredne aktivnostia a jedna od aktivnosti biće i akcija ,,Sat vremena u tuđim cipelama“ koja će imati za cilj da upozna lokalnu zajednicu sa konceptom hendikepa i širenje vesti o različitim načinima zadovoljavanja potreba koje su u osnovi iste.***

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR