субота, јун 22, 2024
NaslovnaUŽICEStrašna tragedija! Trudnica (29) umrla od gripa, ni beba nije spasena!

Strašna tragedija! Trudnica (29) umrla od gripa, ni beba nije spasena!

IZVOR: Zvezdana GLIGORIJEVIĆ

Grip je uzeo još tri žrtve u užičkom kraju – trudnicu Tijanu Gardić (29) i njenu bebu i Tanju Arsenijević (42)! Ovo tvrde prijatelji i poznanici preminulih, iako u Institutu za javno zdravlje Srbije „dr Milan Batut“ juče nismo dobili odgovore tim povodom.

Privatna arhiva

Tijana Gardić

Tijana je, prema navodima prijatelja, preminula 18. februara u bolnici u Beogradu, a Tanja 12 dana ranije u Užicu. Ni jedna ni druga, ističu sagovornici, nisu imale hronične bolesti.

Tijana je bila u osmom mesecu trudnoće i juče je sahranjena na gradskom groblju Sarića Osoje u Užicu.

– Kod nje se sve zakomplikovalo, pa su je hitno prebacili u bolnicu u Beograd. Međutim, kažu da je beba u stomaku već bila preminula, a nakon toga i ona – tvrde poznanici.

Prijatelji Tanje Arsenijević, kao i njen suprug, kažu da je ona imala sve simptome gripa. U veoma teškom stanju je primljena u užičku bolnicu, gde je posle dva dana preminula.

Privatna arhiva

Tanja Arsenijević

– Ona je u bolnicu došla u jako lošem stanju i odmah je stavljena na veštačka pluća. Međutim, nije preživela. Kod nje nije rađena analiza na prisustvo virusa gripa – saznajemo u užičkoj bolnici.

Njeni poznanici kažu da je ona bila bolesna oko mesec dana.

NIJE HTELA BOLOVANJE

– Skoro je počela da radi u jednoj firmi i išla je na posao sa temperaturom. Ona i njena porodica nisu bili u nekoj finansijskoj situaciji jer je muž skoro operisan i ne radi, a imaju ćerkicu koja ide u prvi razred. Nije htela na bolovanje, jer je znala da će joj plata, ako to uradi, biti znatno manja. U međuvremenu je išla kod lekara i oni su joj rekli da dođe u bolnicu da leži jer su joj pluća bila u lošem stanju. Međutim, ona nije htela zbog posla i plate. Kad ju je bolest potpuno savladala, otišla je u bolnicu, ali kasno – kažu Tanjini prijatelji.

Privatna arhiva

Infektivno u Užicu

Podsetimo, u Zlatiborskom okrugu, prema zvaničnim podacima, od virusa AH1N1 preminulo je dvoje – pacijent (35) iz Sjenice i Užičanka stara 70 godina, za koju je potvrđeno da je umrla zbog gripa, iako nije rađen test, ali je virus konstantovan kod jedne osobe u njenoj bližoj familiji.

Bolnica puna

Epidemija gripa u Zlatiborskom okrugu prijavljena je 5. februara. Prema izveštajima domova zdravlja, u tom okrugu od 11. do 17. februara registrovano je 1.106 obolelih sa simptomima sličnih gripu. Trenutno u Zavodu za javno zdravlje Užice prijavljena su 24 pacijenta sa teškom akutnom respiratornom infekcijom. Od gripa je 15 životno ugroženih – saopštili su iz užičkog Zavoda za javno zdravlje.

Samo na Infektivnom odeljenju u Užicu 20. februara hospitalizovano je 60 pacijenata koji imaju simptome slične gripu, a dvoje se nalazi na intenzivnoj nezi jer su životno ugroženi.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR