субота, април 20, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEStiže slabije zahlađenje i kiša

Stiže slabije zahlađenje i kiša

U subotu oblačno i svežije na zapadu i severu Srbije sa povremenom kišom, dok će na istoku i jugu biti suvo i toplo. Vetar pre podne umeren južni i jugoistočni, a na severu Vojvodine u skretanju na umeren severni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 6°C u Dimitrovgradu do 14°C u Beogradu i Vršcu, a maksimalnaod 12°C na severu Vojvodine i u Loznici do 21°C u Leskovcu i Pirotu. Uveče će biti hladnije nego ujutru na severu Srbije i moguća je slaba kiša na zapadu i severu. Temperatura u 22h od 8°C do 12°C.

U nedelju još malo hladnije i oblačno uz povremenu slabu kišu, osim na severu Vojvodine gde bi preovlađivalo suvo vreme. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 7°C do 10°C, a maksimalnaod 11°Cdo 14°C, a u Negotinu do 16°C.

U ponedeljak sveže uz prolazno naoblačenje sa severozapada i ređu pojavu kratkotrajne slabe kiše, ali ipak uz duže periode suvog vremena. U utorak i sredu pretežno sunčano, jutro hladnije jutro, ali tokom dana toplije u odnosu na ponedeljak. U drugoj polovini sedmice suvo sa hladnim i maglovitim jutrima, a tokom dana malo toplije od proseka i pretežno sunčano, ponegde sa sumaglicom.

PROGNOZA ZA POZNATIJA ODMARALIŠTA U SRBIJI

PALIĆ:U nedelju i ponedeljak sveže i promenljivo oblačno sa malo sunčanih intervala. U utorak i sredu duži sunčani periodi sa hladnijim jutrom, ali malo toplije tokom dana.

ZLATIBOR:U subotu i nedelju hladnije sa kišom, u subotu oko 10°C na 1000 mnv, a u nedelju i ponedeljak najviše do 7°C. U ponedeljak kiša prestaje, a od utorka suvo sa dužim sunčanim periodima i postepeno toplije.

KOPAONIK: U subotu i nedelju hladnije sa kišom, u subotu do 9°C na 1700 mnv, a u nedelju samo 4°C uz moguću susnežicu iznad 1700 mnv. U ponedeljak slaba kiša i susnežica, a od utorka sunčano uz postepen porast temperature.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR