петак, април 19, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJESnežni pokrivač u selima Prijepolja, Nove Varoši i Zlatibora dostigao je...

Snežni pokrivač u selima Prijepolja, Nove Varoši i Zlatibora dostigao je pola metra

Sneg koji  pada  u višim delovima Jabuke, Jadovnika dosegao je debiljinu od skoro pola metra, dok ga u gradskom jezgru Prijepolja ima od 5 do 10 centimetara.

Ista situacija je oko Nove Varoši, dostigao je i više od pola metra, a slična situacija je i na Zlataru, Zlatiboru, Kopaoniku , gde sneg pada od juče. Na Divčibarama je napadalo 32 centimetra, dok ga na ski stazi Crni vrh ima i desetak centimetara više.

Iz dežurnih punktova Zimske službe užičkih „Puteva“, u Prijepolju i Novoj Varoši, koji brinu o prohodnosti i bezbednosti saobraćaja na gotovo 300 kilometara državnog puta – prvog i drugog reda u ovom kraju, kažu da su sve raspoložive ekipe na terenu te da se saobraćajnice čiste .

Saobraćaj na državnom putu od Borove Glave ka Prijepolju odvija se usporeno, zbog utabanog snega debljine od 3 do 5 centimetara koji se zadržava na kolovozu i zadaje nedaće vozačima.

Vozači se upozoravaju da na put kreću isključivo sa kompletnom zimskom opremom, jer su česta proklizavanja vozila posebno na usponima i prevojima, dok zbog niske temperature dolazi do stvaranja poledice na kolovozu.

Republički Hidrometeorološki zavod izdao je  upozorenje na snežne padavine na području Srbije i to sve do 7. januara.

Prijepolje info

 

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR