уторак, јун 25, 2024
NaslovnaINFOSkupština završila načelnu raspravu o Zakonu o švajcarcu

Skupština završila načelnu raspravu o Zakonu o švajcarcu

Sednica će biti nastavljena u utorak, u 10 sati, na kojoj će biti nastavljena rasprava o predlogu tog zakona, kao i ostalih zakona na dnevnom redu, u pojedinostima odnosno amandmanima.

Predlog Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima ušao je u utorak, po hitnom postupku, u skupštinsku proceduru, a juče je ministar finansija u parlamentu predstavio zakon nakon čega je počela rasprava.

Leks specijalis predviđa da se preostali deo duga konvertuje u evre i da iznos dobijen konverzijom bude umanjen za 38 odsto, kao i da kamatna stopa bude ograničena na 3,4 odsto.

Zakonom se posle više od jedne decenije rešava problem za 15.785 zaduženih građana.

MInistar Siniša Mali je na kraju današnje načelne rasprave istakao da država sada ima mogućnost da pomogne građanima zaduženim u švajcarcima i da isto tako želi da pomogne i drugim gradjanima, koji su u teškoj situaciji.

„Želimo da pomognemo svima koji je pomoć potrebna. Ne zadužujemo se niti nekom smanjujemo prava“, naglasio je Mali i istakao da je to suština Zakon o „švajcarcima“, ali i politika aktuelne vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučić.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR