Ski klub “Soko” i restoran “Soko” SAOPŠTENJE povodom dezinformacija u medijima

Dragi naši gosti, posetioci i ljubitelji skijanja i planine Jabuke, i sami ste čuli, odnosno pročitali, preko određenih “medija” za jedan nemio događaj koji su juče desio na našem skijalištu, tačnije na našoj ski stazi.

Istina je da je došlo do, hvala Bogu, lakših povreda, kod jedne devojčice, Fatime, koja se skijala kod nas, a do povreda je došlo kada joj se šal zamotao za sajlu i krenuo da je davi. Brzom reakcijom svih prisutnih, naših zaposlenih, a pre svega njenog oca, devojčica je brzo oslobođena i nakon dolaska hitne pomoći prevežena u bolnicu u Prijepolju, a kasnije i u bolnicu u Užicu. Kako smo ranije naveli, povrede su lakše prirode i Fatima se dobro oseća. U stalnom smo kontaktu sa njenim roditeljima i oni nam redovno prenose informacije o njenom stanju.

Ono što nam je najviše zasmetalo u ovoj nimalo prijatnoj situaciji je ta prva reakcija pojedinih medija, kako lokalnih, tako i onih većih, poznatih i popularnih na državnom i regionalnom nivou. Praktično su se utrkivali ko će više i jače senzacionalistički prenijeti vest o, citiramo, “tragediji na skijalištu na Jabuci”, o “incidentu i djevojčici koja je sa teškim povredama hitno prebačena za Užice”, i tako dalje, i tako dalje. Sve zarad još jednog klika i sve zarad što većeg “žutila” svojih portala. Sramotno je bilo čiju nesreću ili nezgodu koristiti na ovakav način. Strašno je brzinom munje prenositi neproverene informacije i to o ovakvoj vrsti događaja, pri tom ne voditi računa od osećanjima i reakciji najbliže porodice povređene devojčice, ne razmišljajući kakav šok ta vest može da izazove, a još najmanje razmišljajući o narušavanju ugleda jednog skijališta, koju ovakva vest neminovno proizvodi, pa makar bila i netačna.

O medijima bismo mogli pisati naširoko. Ovo je za njih samo još jedna vest (čitaj LAŽ) i oni ću ovom stilu nažalost i dalje nastaviti. Ono što je bitno u ovom trenutku je da je Fatima dobro, da se sve dobro završilo i da svi svoje živote nastavljamo dalje. I naše skijalište će nastaviti dalje, istim tempom kao i dosad, samo ćemo još više računa povesti o dodatnoj bezbednosti svih naših gostiju i skijaša, kako se nijedan nemio događaj u budućnosti ne bi više dogodio.

Medije pozivamo da svrate do nas i vide kako deca i svi posetioci uživaju u lepotama i zimskoj idili naše planine Jabuke i napišu nešto lepo o nama, ako to uopšte umeju i mogu da urade.

Tim skijališta “Soko” na planini JabuciSki klub “Soko”Restoran-konačište “Soko”

139349830 257122505761021 4410750217606177507 o.png? nc cat=102&ccb=2& nc sid=730e14& nc ohc=baHgbdxHxCQAX 2vdar& nc ht=scontent.fbeg5 1 - Ski klub "Soko" i restoran "Soko" SAOPŠTENJE  povodom dezinformacija u medijima