понедељак, јул 22, 2024
NaslovnaKOMŠILUKСела код Нове Вароши и даље у снежној блокади

Села код Нове Вароши и даље у снежној блокади

http://www.varoske.net

У Новој Вароши где је пре два дана проглашена ванредна ситуација, снег и даље пада. Највећи проблем прави ветар који на појединим путним правцима формира сметове високе и до два метра, па је у снежној блокади још увек око 3.000 житеља планинских села. Најтежа ситуација је у Тисовици, Мишевићима и Горњем и Доњем Трудову, завејан је и део Буковика, а непроходна је и већина локалних путева у Јасенову и Божетићима.

Настава у школама се одвија отежано, а часови су скраћени на 30 минута. Због снежних непогода у сеоским школама сутра неће бити наставе, мада је „школским календаром“ била предвиђена радна субота.

-Проходно је до центара месних заједница, а очекујемо да ће током викенда бити очишћени и сви остали путни правци. Ангажовали смо тешку механизацију и све екипе су на терену. На срећу сва села имају струју. Јуче је било проблема у Акмачићима, Божетићима и Дрмановићима где је снег покидао водове, али су електричари успели да отклоне кварове- каже за „Варошке новине“ председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Критично је и у самом граду где има више од пола метра снега. Јуче је почела акција одвожења снега са градских улица, а радиће се и током викенда.

-План је да уклонимо сав снег са коловоза и тротора у две централне градске улице, Карађорђевој и Светог Саве, како би пешаци и возила могли да се нормално крећу. О колични падавина најбоље говори податак да смо јуче из града истерали чак 1.000 кубика снега, а очистили смо непуних 400 метара Карађорђеве, од Дома културе до раскрснице за Вигњеве. Редовно се чисте и улице другог и трећег приоритета- каже Васиљевић.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR