уторак, април 23, 2024
NaslovnaUŽICEСаопштење за јавност поводом Одлуке о преносу Аеродрома Поникве на Републику Србију

Саопштење за јавност поводом Одлуке о преносу Аеродрома Поникве на Републику Србију

Град Ужице је на данашњој седници Скупштине Града донео Одлуку о покретању поступка реализације преноса имовине и делатности ЈП Аеродрома Поникве на Републику Србију.

Ова одлука представља почетак једног процеса који Град Ужице координирано са Владом Републике Србије и Министарством грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, партнерски спроводи са циљем даљег развоја аеродрома и његовог стављања у функцију развоја туризма и привреде Златиборског округа.

У складу са дефинисаном стратегијом развоја авио саобраћаја на нивоу државе Аеродром Поникве ће уз подршку Владе Републике Србије, а у складу са планираном динамиком реализације инвестиција у наредном периоду обезбедити предуслове за успостављање авио саобраћаја за све врсте ваздухоплова.

Позитивни примери трансформација аеродрома у Нишу, а од скоро и у Краљеву, представљају потврду спремности Владе да у свим деловима наше земље створи услове за развој авио саобраћаја.

Након изградње кључних путних коридора кроз нашу регију стављање аеродрома у пуну функцију учинило би ову регију потпуно саобраћајно повезаном и заокруженом целином.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR