недеља, фебруар 25, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEСАОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ Општински штаб за ванредне ситуације Општине Пријепоље

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ Општински штаб за ванредне ситуације Општине Пријепоље

Општински штаб за ванредне ситуације Општине Пријепоље, на тpeћoj ванредној седници одржаној дана 19.03.2020. год донео је више наредби које треба да допринесу спречавању, сузбијању и гашењу епидемије COV1D-19 на територији општине Пријепоље:

  • Налаже се власницима угоститељских објеката да видно истакну број особа који моry истовремено боравити у угоститељском објекту, сходно мерама Владе, да на површини од четири квадратна метра не може бити више од једног лица, као и да размак између лица мора бити два метра.

  • Налаже се комуналној инспекцији да контролише спровођење мера.

  • Штаб за ванредне ситуације општине Пријепоље на седници одржаној 19.03.2020. у 13 часова, донео је одпуку о ограничењу рада угоститељских објеката од 08 до 15 часова.

  • Штаб налаже Центру за социјални рад да у складу са расположивим могућности обезбеди расподелу и доставу животних намирница најугроженијим лицима која немају примања.

  • Обавезује се Јавно комунално предузеhе „Лим“ Пријепоље да спроводи појачану комуналну хигијену на територији општине Пријепоље и да изврши прање и дезинфекцију свих градских улица, тргова и тротоара.

  • Штаб налаже председницима скупштине станара, власницима угоститељских објеката, трговинских, занатских и угоститељских радњи, као и свих предузећа, институција и установа у која улазе грађани да редовно врше дезинфекцију улаза и заједничких просторија.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR