уторак, фебруар 27, 2024
NaslovnaINFOРИК: Укупно 6.500.165 бирача на предстојећим изборима

РИК: Укупно 6.500.165 бирача на предстојећим изборима

Републичка изборна комисија (РИК) на данашњој седници усвојила је одлуку којом је утврдила да ће укупан број бирача на предстојећим изборима износити 6.500.165.

Комсија је једногласно донела одлуку о објављивању укупног броја бирача у Србији за изборе за народне посланике Народне скупштине, расписане за 17. децембар 2023. године.

РИК је утврдио да ће број гласачких листића који се штампају за гласање на изборима, бити једнак броју бирача 6.500.165.

На седници РИК је разматрао тачку о Одлучивању о приговору подносиоца изборне листе „Србија против насиља Мирослав Мика Алексић – Мариника Тепић“ за изборе за одборнике Скупштине града Краљева, образлажући да одлука о том приговору није у њиховој надлежности.

Четврта тачка дневног реда односила се на Одлучивање о приговору подносиоца изборне листе „Ми – глас из народа, проф. др Бранимир Несторовић“, који је комисија усвојила и том приликом именовала Бранислава Узелца за члана Општинске изборне комисије Стара Пазова у проширеном саставу.

Седници је присуствовало 31 члан РИК-а, а седницом је председавао председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић.

Извор: Танјуг

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR