уторак, јун 25, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJERešava se polako komunalni problem u Prijepolju

Rešava se polako komunalni problem u Prijepolju

Posle mnogo godina, JKP“Lim“ uložilo 3,5 miliona dinara sopstvenih sredstava za nabavku dva vozila koja su osnovna sredstva za rad.

Vozni park JKP“Lim“ od danas je bogatiji za dva nova vozila koja će se koristiti za osnovne potrebe ovog preduzeća. Reč je o „putaru“, koji služi za prevoz radnika, materijala i opreme i najčešće se koristi za potrebe vodovoda. Prethodno vozilo za ove namene u funkciji je od 1985.godine. I drugu, manje vozilo je osnovno sredstvo za rad i koristiće se za mobilnost radnika na terenu.

-Nabavka osnovnih sredstav za rad, što su ova dva vozila, trebalo bi da bude normalna stvar ali mi se time hvalimo. Uspeli smo tokom 2018.godine da izdvojimo 3,5 miliona dinara iz sopstvenih sredstava i posle mnogo godina nabavimo ova vozila, kaže Enis Memišahović, direktor JKP“Lim“.

Do kraja godina, zahvaljujući subvencijama iz optinskog budžeta, biće raspisana javna nabavka za polovnu dizalicu sa korpom koja je neophodna za održavanje javne rasvete. Vrednost je 2,7 miliona dinara.

-Nabavku dve smećare planirali smo za 2019.godinu. Sad raspolažemo sa pet specijalizovanih vozila za odvoženje smeća, čiji je vek trajanja ograničen zbog specifičnosti korišćenja. Najstarija „smećara“ je iz 1991.godine, a poslednja nabavka je iz 2011. godine. Ova vozila su prilično skupa i mi ćemo verovatno uzeti kredit na tri godine kako bi obezbedili oko 30 miliona dinara. Nova vozila su nam neophodna i sada, a biće posebno zbog transporta otpada do transfer stanice u Novoj Varoši, čija se izgradnja očekuje u skladu sa planovima i preporukama nadležnog ministarstva, kaže Memišahović.

O ovome i ostalim dešavanjima u jkp lim pogledajte u prilogu Televizije Forum.

Polimlje / Forum info / Prijepolje Info

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR