субота, април 20, 2024
NaslovnaINFORepublički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na vremenske nepogode

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na vremenske nepogode

Večeras se na severu i zapadu očekuje lokalna pojava jakih pljuskova s grmljavinom i gradom, a sutra u celoj zemlji veoma nestabilno s kišom, jakim pljuskovima, grmljavinom, ponegde i gradom, naročito po podne i uveče, kada se očekuje od 20 do 40 mm lokalno i do 70 mm padavina.

Sutra u Prijepolju temperatura će biti u padu – sutra za oko 5 do 8 stepeni i u većini mesta kretaće se od 17 do 25 stepeni, očekuje se kiša, a u nedelju i početkom sledeće sedmice u osetno hladnije uz kišu.

RHMZ je upozorio i na promenu vremena u subotu, kao i na veću količinu padavina u subotu u drugom delu dana.

Upozorenje na opasno vreme
Upozorenje na opasno vreme

Za vikend temperatura u padu – u subotu za oko 7 stepeni i u većini mesta kretaće se od 25 do 30 stepeni, osim na krajnjem jugu, gde će i dalje biti veoma toplo, oko 34 stepena.

U nedelju u svim predelima svežije, od 23 do 28 stepeni Celzijusa.

Prema vremenskoj prognozi, početkom sledeće sedmice takođe će se zadržati svežije vreme, sa dnevnom temperaturom ispod proseka za ovaj period godine.

U subotu naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i povremeno umerenim i jakim severozapadnim vetrom pre podne zahvatiće zapadne i jugozapadne predele Srbije, kao i zapad Vojvodine, a posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve.

U drugom delu dana očekuje se veća količina padavina, posebno u Banatu, delovima Beograda, centralnoj Srbiji, kao i na istoku zemlje, gde se očekuje od 40 do 70 mm za 12 sati, lokalno i više.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR