уторак, јун 25, 2024
NaslovnaINFORASKRINKANA MREŽA Službenik MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE uhapšen zbog primanja mita

RASKRINKANA MREŽA Službenik MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE uhapšen zbog primanja mita

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal juče ujutru uhapšen je Žarko Radat (39), direktor Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, saznaje „Blic“.

Osim njega, a kako je saopštio MUP, uhapšeni su i D.V (27), službenica Uprave za agrarna plaćanja i bankarski službenik B.Ž (50), koji su osumnjičeni za primanje mita u pomaganju.

Istovremeno, uhapšen je i V.D. (34) zbog sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita u pomaganju, kao i poljoprivrednici N.P. (36), M.Š. (37), G.T. (47), R. C. (29), M. S. (26) i V.H. (31) koji se sumnjiče za krivično delo davanje mita.

Hapšenja Foto: Petar Marković / RAS Srbija
Hapšenja

Prema informacijama iz MUP, sumnja se da su Ž.R, D.V, B.Ž. i V.D. od šest poljoprivrednika iz Vojvodine, koji su podnosili zahteve Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za ostvarivanje podsticaja u poljoprivredi, primali novac u određenom procentu od visine novčanog iznosa podsticaja.

„Na taj način oni su, kako se sumnja, u decembru 2018. godine od ovih poljoprivrednika primili oko 1,6 miliona dinara, kako bi im omogućili da nakon formalno sprovedenog postupka ostvare pravo na dobijanje sredstava podsticaja“, saopštili su u MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Ministarstvo pozvalo na borbu protiv korupcije

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede najoštrije osuđuje svaki pokušaj zloupotrebe položaja koji nanosi štetu naporima ministarstva da se poboljša položaj poljoprivrednika i poljoprivrede Republike Srbije u celini.

„Kao što je to bio i do sada slučaj, beskompromisna borba protiv pronevera i nulta tolerancija za svaki oblik zloupotrebe se nastavlja i važiće za svakoga. U cilju dalje zaštite svakog poljoprivrednog proizvođača i njihovog prava da dobiju zakonom predviđene subvencije Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nastaviće sa punom podrškom nadležnim organima Ministarstva unutrašnjih poslova u otkrivanju svake vrste zloupotreba“, navodi se u saopštenju.

Takođe, želimo i da još jednom podsetimo na nedavna hapšenja zbog pokušaja reeksporta voća, kao i zloupotreba sa trgovinom mesom kada smo upravo najavili beskompromisnu borbu protiv korupcije, bez obzira na koga se ona odnosila.

BLIC

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR