четвртак, фебруар 22, 2024
NaslovnaINFOPrvi potez novog ministra Vesića: Paket pomoći građevinarstvu

Prvi potez novog ministra Vesića: Paket pomoći građevinarstvu

Novi ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Goran Vesić izjavio je da će jedan od prvih koraka koje će preduzeti biti donošenje paketa pomoći građevinskoj industriji.

Narednih dana ću imati sastanak sa predstavnicima građevinske industrije, da vidimo kako da im pomognemo, jer se suočavaju sa problemima, zato što se svaki dinar uložen u građevinsku industriju multiplikuje kroz druge delatnosti„, rekao je Vesić.

On je najavio da će među prioritetima njegovog mandata biti donošnje izmena Zakona o izgradnji, s ciljem da se procedure za dobijanje dozvola ubrzaju, poboljšavanje rada Katastra i donošenje Zakona o održavanju infrastrukture, koji će omogućiti popisivanje državne infrastrukture, kako bi ona bila bolje održavana i manje novca se naknadno trošilo na rekonstrukciju infrastrukturnih objekata.

Bivši minsitar građevinarstva saobraćaja i infrastukture Tomislav Momirović, od kog je Vesić danas preuzeo dužnost, istakao je da se poslednjih godina u Srbiji odigrava neverovatan talas izgradnje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

On je nabrojao da je za vreme njegovog mandata završena obilaznica oko Čačka, brza pruga Beograd-Novi Sad, hiljade stanova za bezbednjake, dve deonice obilaznice oko Beograda i započeti Moravski i Fruškogorski koridor, obnovljen veći broj železničkih pruga i veliki broj lokalnih i regionalnih puteva.

Momirović je napomenuo kako građevinska indsutrija u poslednja dva kvartala beleži pad i dodao da se moraju doneti mere pomoći tom sektoru.

Momirović, koji prelazi na dužnost ministra unutrašnje i spoljne trgovine, preuzeo je deo odgovornosti što projekat eksploatacije litijuma u Jadru nije realizovan, ocenivši da je to bila velika razvojna šansa za Srbiju.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR