недеља, јул 14, 2024
NaslovnaINFOPrvi maj, temperature skoro letnje

Prvi maj, temperature skoro letnje

Od danas se temperature polako vraćaju u prosečne vrednosti, a očekuje se manje pogoršanje u četvrtak.

Očekuje se manje pogoršanje u četvrtak, a nešto jače, ali prolazno u nedelju. Oba će biti tipična prolećna, bez jačeg zahlađenja.

U sredu će biti pravo prolećno vreme, sunčano i toplo i temperatura će biti od +19 do +23 stepena. U toku večeri sa jugozapada sledi povećanje oblačnosti, tako da nas u četvrtak očekuje oblačno vreme sa kišom i grmljavinom, jedino će na severu Vojvodine ostati suvo – kaže Đorđe Đurić i dodaje da je dobra vest što već popodne i uveče stiže razvedravanje sa severa, i do večeri će se u svim delovima Srbije razvedriti.

U četvrtak će biti malo hladnije, uz temperature od +12 do +18 stepeni, a u petak 7. aprila ponovo se vraća sunčano i pravo prolećno vreme.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ) kažu da je rano za preciznu prognozu vremena za drugu polovinu aprila, ali da prema proceni Evropskog centra (EC) vide da će maksimalne temperature za Veliki petak i dane uskršnjih praznika biti oko 20, eventualno 22 stepena, dok će minimalna temperatura biti od osam do 12 stepeni Celzijusovih.

Postoji mogućnost da na Veliki petak bude kiše, ali u nedelju, za Uskrs neće biti padavina. Takođe, ni za 1. maja se ne očekuju padavine. Tog dana biće toplo, +25 i više stepeni. 

Prema sezonskoj prognozi RHMZ za april očekuje se prosečno topao i prosečno vlažan mesec, dok će maj biti topliji i prosečno vlažan.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR