недеља, јун 16, 2024
NaslovnaUŽICEPromocija turističke ponude regije Zapadna Srbija u Trstu

Promocija turističke ponude regije Zapadna Srbija u Trstu

TO regije Zapadna Srbija završila je uspešno studijsko putovanje promocijom u Trstu. Prilikom samog dolaska u grad, delegaciju je primila generalni konzul Srbije u Trstu Ivana Stojiljković u prostorijama konzulata, gde je u razgovoru sa predstavnicima Regije istakla veliku zahvalnost na dolasku i nadu za još bolju saradnju u budućnosti.

Nakon toga održana je prezentacija turističke ponude Regije u prostorijama srpskog udruženja u okviru crkve Svetog Spiridona uz blagoslov protojereja Raška Radovića. Promociji i prezentaciji prisustvovao je veliki broj lokalnog stanovništva i medija, a događaj su pored našeg konzula u Trstu uveličali i konzuli Hrvatske i Grčke. Potom su gosti imali priliku da probaju gastronomsku ponudu zlatiborskog kraja i u neformalnom razgovoru saznaju dodatne informacije.

Veliku pomoć u organizaciji ovog događaja predstavnici TO regije Zapadna Srbija imali su od udruženja Srba u Trstu “Vuk Karadžić“ sa kojim je potvrđena odlična saradnja i dogovoreni su slični događaji u budućnosti.

U sali srpske zajednice u Vićenci održana je prezentacija turističke ponude regije Zapadna Srbija lokalnom stanovništvu i medijima, a istoj je prisustvovao i gradonačelnik Arizagnana (provincija Vićence) Đovani Lovato.

“Tokom prezentacije posetioci su informisani o pojedinostima i atrakcijama regije, dok su po završetku zvaničnog dela prezentacije imali priliku i osetiti čari gastronomske ponude Zapadne Srbije i Zlatibora. Uz čašicu rakije i zalogaje pršute i sira i kroz druženje sa članovima delegacije još bolje se upoznati sa karakteristikama regije i svim njenim destinacijama, – navedeno je u informaciji TO “Zlatibor“.

Prezentacija brojnim zainteresovanim posetiocima održana je u crkvenom domu Crkve Sv. Spiridona i Trstu, sa ciljem da se lokalno stavništvo i predstavnici turističke privrede tog grada upoznaju sa turističkim sadržajima ovog dela Srbije. Promocija je obuhvatila prezentaciju na italijanskom jeziku,  a pored toga i upoznavanje sa srpskim tradicionalnim igrama i gastronomskim specijalitetima.

trst-3Srpsko kulturno-umetničko društvo iz Trsta izvelo je igre iz zapadne Srbije, upoznajući prisutne sa bogatim etnološkim nasledjem ovog kraja.

trst-2Na kraju priredbe posetioci su imali priliku da degustiraju specijalitete domaće kuhinje, zlatiborske pršute, sireve, pitu sa heljdom sa naših trpeza kao i domaću rakiju i prirodne sokove.

trst-4Ovo je bila izuzetna prilika da se predstojeći 58. Dragačevski sabor trubača predstavi i na italijanskom tržištu.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR