недеља, мај 26, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEPrijepoljski taksisti na ivici bankrota

Prijepoljski taksisti na ivici bankrota

Pre dve godine su taksisti mislili da će divlji taksisti morati ubuduće “debelo” da razmisle pre nego što se usude da izađu na ulicu i taksiraju Prijepoljem. 

Naime tada u lokalnoj samoupravi doneta je odluka o taksi prevozu kojom će biti regulisano postupanje saobraćajnog inspektora kod otkrivanja najtežih prekršaja u ovoj oblasti. 

Odluka će, prema rečima  saobraćajnog inspektora,  ubrzo stvoriti uslove obaveznog oduzimanja vozila svakom taksisti koji bude “uhvaćen” u najtežem prekršaju. A najteži prekršaj u ovoj sferi smatra se upravo rad na “divlje”. Izjava od 22. novembra 2016. godine. 

Prijepoljski taksisti njih 269 sa tx oznakama, se susreću sa mnogo problema. Nemaju taksi stanice i stajališta, duguju velike svote za poreze. Zbog zatvaranja mosta i novog načina  saobraćaja trpe velike gubitke. 

Kako kažu ne mogu podići cene svojih usluga jer i ova cena je visoka građanima Prijepolja. Najveći problem su im divlji taksisti koji ne plaćaju porez i sav novac uzimaju u svoj đžep, a oni od tog novca moraju platiti poreze i voditi računa o tehničkoj ispravnosti vozila tako da za njih ne ostane ništa. 

Oni tvrde da 147 vozila ima tx legitimaciju što znači da ih je  preko 100 nelegalno iako imaju tx table. Isto tako tvrde da ima preko 20 taksista koji rade sa civilnim tablama. 

Taksisti su nezadovoljni i na Opštinu jer se nije oglasila na njihove pritužbe i molbe. Kako kažu ako ovakva situacija potraje ništa im drugo nije preostalo nego da blokiraju grad i opštinu, ali se nadaju da će inspektori koji su zaduženi za ovaj problem početi savesnije da rade svoj posao kao i ljudi u opštini koji treba da sagledaju i reše ove probleme. 

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR