субота, јун 22, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEPrijepolje: Uhapšene dvije osobe zbog zloupotrebe službenog položaja

Prijepolje: Uhapšene dvije osobe zbog zloupotrebe službenog položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M. J. (1975), odgovorno lice preduzeća „Balkan eko tim“ iz Prijepolja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela zloupotreba službenog položaja.

 

Takođe uhapšeni su M. G. (1977) iz Prijepolja i Đ.S. (1985) iz Kragujevca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja pomaganjem.

Osim njih trojice, uhapšeni su i M. I. (1983) i D.V. (1984), odgovorna lica preduzeća „Gravel tim“ iz Arilja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu, kao i radnik u ovom preduzeću A.T. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem.

Uhapšeni M.J. se tereti da je kao odgovorno lice preduzeća „Balkan Eko Tim“, koje je korisnik ribarskog područja „Zapadna Morava“ i „Velika Morava 1“, u periodu od 11. avgusta do 30. oktobra 2018. godine davanjem uputstava, umišljajnim propuštanjem da obezbedi čuvanje ribarskog područja i propuštanjem da u cilju zaštite i održivog korišćenja ribljeg fonda ribarskog područja, koje mu je aktom nadležnog ministarstva ustupljeno na korišćenje i čuvanje, podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, već je omogućio Đ.S. i M.G. da u više navrata izvrše izlovljavanje ribe mrežom na Gružanskom jezeru i reci Lim.

Na taj način im je, kako se sumnja, pribavio korist koja se ogleda u nezakonitom pribavljanju veće količine ribe, koju su oni prodavali različitim kupcima.

Uhapšeni M.I. i D.V. se sumnjiče da su od 30. jula do 23. oktobra 2018. godine vršili eksploataciju rečnog nanosa sa vodnog zemljišta i to šljunka i peska iz korita reke Moravice i sa njiva na području opština Arilje i Požega.

Oni se sumnjiče da su nakon toga iskopani materijal, u ukupnoj količini od 2.150 kubnih metara isporučivali privrednim društvima i fakturisali im i naplaćivali svoju robu i usluge u ukupnom iznosu od 2.759.566 dinara.

Njima je, kako se sumnja, pomagao A.T. tako što je po njihovom nalogu iskopavao i prevozio šljunak i pesak iz korita reke Moravice do krajnjih kupaca.

Uhapšeni M.J. se sumnjiči da je na ovaj način umišljajnim propuštanjem da izvesti nadležno ministarstvo o promenama na ribarskom području, kao i davanjem uputstava ovim osobama u pogledu pogodnih lokacija za eksploataciju rečnog nanosa na ribarskom području pribavio pomenutu korist preduzeću „Gravel tim“.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Izvor.Mup / Prijepolje info

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR