субота, јун 22, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEПријепоље инфо честита Милеви Малешић добитници награде Личност године Мисије ОЕБС-а у...

Пријепоље инфо честита Милеви Малешић добитници награде Личност године Мисије ОЕБС-а у Србији (ВИДЕО)

Директорка Телевизије Форум Милева Малешић добитница је награде Личност године Мисије ОЕБС-а у Србији. Награде су уручене на годишњем скупу Мисије, одржаном у Етнографском музеју у Београду.

Награда Личност године одаје признање грађанима и грађанкама Србије који су допринели промоцији вредности за које се Мисија ОЕБС-а залаже. Овогодишња признања уручена су председнику Врховног касационог суда Драгомиру Милојевићу, управнику Казнено поправног завода у Сремској Митровици Александру Алимипићу, директорки Телевизије Форум Милеви Малешић и заменица директора Завода за унапређивање образовања и васпитања Дејани Милијић Субић. Шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Андреа Орицио оценио је да је 2018. година – година достигнућа за Србију и за Мисију, која је допринела спровођењу амбициозних реформи.

„Славимо годину заједничког рада, са српским институцијама и организацијама цивилног друштва, са којима смо сарађивали како би кључни домаћи актери преузели одговорност за спровођење реформи у земљи. Овом приликом бих истакао програм који смо реализовали са Министарством унутрашњих послова на превенцији ризичних понашања деце школског узраста. Награда Личност године се додељује у областима у којима је ОЕБС активан у Србији, између осталог, владавини права, независност судства, медији, такође локални медији. Ми, у овом процесу, покушавамо да олакшамо српским актерима спровођење реформи. Србија је амбициозна земља и такве су и реформе које се спроводе а Мисија ОЕБС-а је ту да земљи помогне на том путу“, рекао је Орицио.

Директорка Телевизије Форум Милева Малешић награђена је за подстицање младих новинара  да професионално и квалитетно извештавају, стоји у образложењу. Малешић је такође значајно допринела раду асоцијације локалних медија ,,Локал Прес“ организовањем расправа о статусу и будућој перспективи локалних медија у Србији, улози жена у медијима и побољшању медијске писмености.

Директорка Телевизије Форум Милева Малешић каже како награду доживљава као признање за Телевизију Форум и портал Форум Инфо, чији је оснивач Удружење Форум жена Пријепоља.

Управник Kазнено-поправног завода у Сремској Митровици Александар Алимпић показао је изузетну отвореност према иновативним приступима рехабилитацији преступника и њиховој реинтеграцији у друштво, што доприноси смањењу ризика од поврата. Дејана Милијић Субић, награђена је за изванредно ангажовање у изради и ажурирању наставног програма и исхода учења за наставу и учење српског као нематерњег језика. Председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић, награђен је за посвећеност независности, одговорности и ефикасности судства.

 
PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR