четвртак, 23 марта, 2023
HomeSRBIJAPREMIJERKA SAOPŠTILA ALARMANTNE PODATKE: Dolaze nam zaraženi građani iz inostranstva - SLEDE...

PREMIJERKA SAOPŠTILA ALARMANTNE PODATKE: Dolaze nam zaraženi građani iz inostranstva – SLEDE JOŠ OŠTRIJE MERE! AKO ZARAZE NEKOG IDU NA ROBIJU! (VIDEO)

Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se naciji nakon završene sednice Vlade Srbije i saopštila je najnovije informacije o borbi protiv koronavirusa u Srbiji


– Ono što nas muči su naši povratnici iz stranih zemalja. I predsednik Srbije je apelovao, takođe i ja, ali danas opet imamo gužvu na granicama na Horgošu i Batrovcima. Od 14. marta u našu zemlju se vratilo oko 162 naša državljana iz stranih zemalja, a to je bilo pre ovih fotografija sada. Naši građani iz inostranstva lekovima snižavaju temperaturu, izlaze iz tih zemalja, a mi ih ovde stavljamo u izolaciju i po potrebi ih hospitalizujemo. To je još jedan izazov sa kojim se suočavamo. Svako od vas zna bar jednu zemlju koja se vratila iz karantina. Patriotski bi bilo da su ostali u tim zemljama. Ne bi opteretili naš zdravstveni sistem bar. Za one koji prekrše meru od povratnika, Vlada Srbije obezbedila je tri posebna objekta u Vršcu, Požarevacu i Pirotu, a čuvaće ih pripadnici zatvorske straže. Za kršenje izolacije sledi od 1 do 8 godina zatvora – kaže premijerka.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je najnovije podatke o broju zaraženih koronavirusom u Srbiji

U Republici Srbiji je do 18 časova 18. marta 2020. godine registrovano ukupno 89  potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova testirani su uzorci 19 osoba od kojih je šest pozitivnih i 13 negativnih na novi koronavirus.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok su tri osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 18 časova, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 440 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR